fbpx

У Львові затримали аферистів, які продавали підроблені бронежилети

Суспільство 15:07, 19.06, 2014

У Львові правоохоронці затримали двох львів’ян, які підробляли бронежилети та продавали їх через одну з торговельних мереж. Майже 100 таких виробів вже потрапили в зону проведення АТО.

Зловмисників затримали на гарячому, коли вони хотіли продати свої вироби одній з торговельних мереж Львова, повідомляє zahid.net.

«У них вилучили 53 бронежилети та 28 тис. грн. Товари вони привезли на автомобілі з номерними знаками, які раніше були викрадені з іншого автомобіля у Львові», – розповів 19 червня начальник Львівської міліції Сергій Зюбаненко.

Всередині у виробах, які називали бронежилетами, – звичайна металева пластина, яку легко пробиває куля. Вироби були масковані під українську фірму, яка виготовляє бронежилети. У документах зазначалося, що це бронежилети п’ятого класу. Їх продавали за 1600 грн кожен. Печатки на документах – підроблені.

«Один із громадян, який купив такий бронежилет, перевірив його, і виявилося, що він не відповідає усім гарантіям та сертифікатам, які були надані торговельною мережею. Він не тримає кулю калібру 5.45», – зазначив Зюбаненко.

За його словами, бронежилети використовувалися під час бойових дій. На щастя, у жоден з них куля не влучила.

«Слідство встановило, що ці громадяни раніше збули в торговельні мережі Львова близько 100 таких виробів. Було встановлено місцезнаходження таких предметів. На жаль, вони вже були відправлені в зону проведення АТО. Оперативники і слідство швидко проінформували громадян, які користуються цими предметами», – наголосив начальник Львівської міліції.

Він додав, що 42 підроблених бронежилети закупили і відправили на Схід приватні особи. 15 – отримали спеціалізовані підрозділи МВС, ще 15 – десантники в зоні АТО та 10 бронежилетів – бійці на блокпостах у Слов’янську. Усі «бронежилети» поки не вилучені, але вже поінформовані люди, які отримали неякісні товари.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: