fbpx

У мерії розповіли, коли завершать капремонт площі Міцкевича та вулиці Лесі Українки

Суспільство 14:18, 04.07, 2018

У середмісті Івано-Франківська знайдено унікальну історичну знахідку. Частину Тисменицької брами XVII століття виявили під час завершального етапу робіт на вулиці Лесі Українки. В планах – зробити це місце однією з туристичних цікавинок Івано-Франківська.

Як розповів директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, є успішні приклади того, що з такими знахідками роблять у європейських містах. До прикладу, у польському Жешові розкопки старого міста збирають черги з туристів, які хочуть подивитися на залишки старого міста.

Міський голова Руслан Марцінків зауважив, що важливим є те, що громадськість звернула увагу на цю ділянку.

"Вона енергетично є дуже сильною, тут відчувається дух історії нашого міста. Окрім того, виявлено багато цікавих знахідок. Й якщо правильно відновити цю ділянку, вона стане однією з головних туристичних родзинок міста. Звісно, це робота не одного дня і немалі кошти. Але коли ми зробимо цю роботу, то це місце стане тим, що не соромно залишити для наших нащадків", – зазначив він.

Михайло Смушак розповів ще одну цікаву деталь. Місто має ще одну браму – Галицьку. Її засипали, коли будували торговий центр біля Ратуші. Проте під насипом вона є.

"Коли будемо робити реконструкцію вулиці Галицької від ратуші до вулиці Дністровської. Й обов’язково врахуємо археологічні розкопки і музеєфікацію цієї ділянки", – зазначив він.

Також всіх цікавить, чи не вплине це на завершення робіт на вулиці Лесі Українки. За словами головного комунальника міста, роботи завершать згідно з планом. Оскільки вулиця і площа Міцкевича будуть повністю пішохідні, то в тому місці роботи завершать трішки ближче, залишивши місце для роботи археологів.

Нагадаємо, в Івано-Франківську завершують капітальний ремонт вулиці Лесі Українки та проїжджої частини і тротуарів на площі Міцкевича, який розпочався наприкінці серпня 2017 року. На пропозицію громадських активістів для трасування тротуарів на вулиці у дорожньому полотні використали 20 старовинних бордюрів.

Читайте також: Про спадщину, реконструкцію і любов, – художник, архітектор Ігор Панчишин

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: