fbpx

У Мінагрополітики робоча група напрацьовує підходи до реформування лісової галузі. ВІДЕО

Суспільство 11:38, 21.02, 2017

Україна має затвердити нову ефективну модель ведення лісового господарства, яка враховуватиме особливості кожного регіону.

На цьому наголосив головний інженер ДП "Кутське лісове господарство", член робочої групи з реформування лісової галузі при Міністерстві аграрної політики Андрій Ониськів.

Вчора відбулось засідання робочих підгруп, на яких розробляють нові підходи до управління лісовими ресурсами.

"Зараз в суспільстві йде дискусія.  Україна як держава і суспільство виробляє національну лісову політику, національну лісову програму. До цього долучається багато людей, всі сперечаються, але вже маленькими кроками ми почали рухатись в бік правильного реформування лісової галузі", – зазначив Ониськів.

Активіст повідомив, що особлива увага в окремій підгрупі приділяється формуванню ринку деревини.

"Ми бачимо, що великі підприємства лобіюють свої інтереси, малі підприємства немає кому захистити, тому з ринком деревини і з прямими контрактами, які пропонується укладати з лісгоспами, я б був обережний, це питання треба ретельно вивчати",  наголосив Андрій Ониськів.

На його переконання, в нашій державі необхідно затвердити національну лісову політику, згідно з якою в подальшому буде вестись лісове господарство. При цьому необхідно враховувати особливості окремих регіонів.

"Треба розробити рух по кожному регіону окремо. Не може мірятися Західна Україна, зокрема Івано-Франківська область, з Миколаївською та Херсонською областями, тому що там лісове господарство є дотаційним, там треба його розвивати і допомагати. А ми є ресурсною областю, яка повинна заробляти на веденні лісового господарства, на цьому область має заробляти кошти",  пояснив член робочої групи.

Саме такими групами і активними дискусіями, за словами Ониськіва, можна буде напрацювати ту модель лісового господарства, яка буде найбільш ефективною та прийнятною для України. 

"Ми не можемо спиратись чітко на польську модель, бо ми не поляки, чи на шведську, бо ми не шведи. Ми українці, і ми повинні розробити саме свою модель",  каже активіст.

Нагадаємо, робоча група з питання реформування підходів до управління лісовими ресурсами була створена прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, її очолює міністр аграрної політики Тарас Кутовий. Членами цієї групи також є народний депутат Юрій Дерев’янко, очільниця фракції "ВОЛЯ" в облраді Ольга Галабала, координатор Львівської обласної організації партії "ВОЛЯ" Василь Курій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: