fbpx

У Міненерговугілля обіцяють до кінця тижня оприлюднити графіки віялових відключень електроенергії

Суспільство 16:09, 22.12, 2014

В Міненерговугілля працюють над розробкою графіків віялових відключень електроенергії разом з місцевими владами. Графіки відключень можуть бути відомі вже на цьому тижні.

Про це під час брифінга сказав заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік, передає кореспондент УНН.

"Потрібні графіки. Ми зараз працюємо з (місцевими – ред.) адміністраціями, щоб все-таки були ці графіки з обов'язковим повідомленням населенню, підприємствам, у які години їх будуть вимикати…", – зазначив заступник міністра.

"На цьому тижні ви чітко дізнаєтесь графіки віялових (відключень)",  додав він.

Як вже повідомлялось, дефіцит потужності і електроенергії в енергосистемі виник у зв’язку з аварійним відключенням енергоблоків на електростанціях через відсутність палива та пошкодження обладнання енергоблоків.

За аварійними заявками відключено 26 енергоблоків на електростанціях, з них 20 енергоблоків генкомпаній (8 блоків на ПАТ “ДТЕК Дніпроенерго” і 11 блоків на ПАТ “Центренерго”)  через низькі запаси вугілля на складах теплоелектростанцій, якого вистачить на 2-10 днів роботи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: