fbpx

У Мінфіні обіцяють погасити борги із зарплат медиків вже наступного тижня

Економіка 18:35, 22.09, 2017

Мінфін погодив розпорядження Міністерства охорони здоров'я щодо розподілу резерву коштів медичної субвенції між регіонами в обсязі 559,2 млн грн.

Кабінет міністрів України вирішить проблему заборгованості із заробітних плат працівникам закладів охорони здоров'я до кінця наступного тижня, повідомляється на сторінці Міністерства фінансів у соцмережі Фейсбук, інформує УНІАН. 

Як наголошується в повідомленні, 18 вересня Мінфін погодив розпорядження Міністерства охорони здоров'я щодо розподілу резерву коштів медичної субвенції між регіонами в обсязі 559,2 млн грн, але через бюрократичні процедури воно не було винесено на розгляд уряду.

"Зазначений акт планується затвердити на найближчому засіданні Кабінету міністрів України", – наголошується в повідомленні.

Також повідомляється, що в складі медичної субвенції залишається ще додатковий резерв коштів у сумі 1,038 млрд грн, який найближчим часом буде розподілено між регіонами, що потребують фінансової підтримки.

Нагадаємо, 19 вересня медики проводили попереджувальну акцію протесту в центрі Києва з ходою і пікетуванням Кабінету міністрів, Верховної Ради і Адміністрації Президента. Серед основних вимог учасників були: збільшення медичної субвенції майже на 4 млрд грн, призначення профільного міністра, підвищення зарплати і погашення заборгованості, проведення реформи системи охорони здоров'я з дотриманням Конституції і законодавства, а також з урахуванням позиції профспілки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: