fbpx

У Мінську ухвалено рішення про безстрокове припинення вогню на Донбасі

Суспільство 18:26, 20.12, 2017

У Мінську Тристороння контактна група схвалила рішення про безстрокове припинення вогню на Донбасі з 23 грудня.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартін Сайдік журналістам в середу в Мінську, пише НВ.

"Ухвалено заяву ТКГ за участю окремих районів Донецької та Луганської областей. Сторони підтвердили прихильність до безстрокового припинення вогню починаючи з 00.00 23 грудня", – цитує Сайдік Інтерфакс-Україна.

За його словами, сторони повинні видати і дотримуватися відповідних наказів, а у випадку їх порушення повинні бути передбачені дисциплінарні заходи.

Останнім часом проросійські бойовики активізували обстріли позицій АТО на Донбасі. Протягом минулої доби було зафіксовано 32 обстріли українських позицій з боку бойовиків, унаслідок чого загинули двоє військових, п’ятеро отримали поранення.

18 грудня російсько-окупаційні війська обстріляли населений пункт Новолуганське Донецької області. Обстріл вівся з реактивних систем залпового вогню Град з боку Горлівки, що перебуває під контролем терористів "ДНР".

За інформацією штабу АТО, бойовики випустили не менш ніж 30 реактивних снарядів. Кількість поранених унаслідок обстрілу селища становить вісім осіб.

У той же день МЗС РФ заявило про припинення роботи російських представників в СЦКК на Донбасі з вівторка, 19 грудня.

Російські дипломати поскаржилися, що з 1 січня 2018 року Київ планує запровадити новий порядок в'їзду та перебування громадян Росії на своїй території, відповідно до якого вони мають завчасно повідомляти свої докладні персональні дані українській владі.

Українські військовослужбовці-спостерігачі СЦКК вже залишили територію терористичних "ДНР" і "ЛНР".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: