fbpx

У міському бюджеті не розподіленими є 100 мільйонів гривень, гроші тримають під вибори, – Борзов

Економіка 13:33, 03.04, 2015

Депутат Івано-Франківської міської ради Сергій Борзов вважає, що розподіл цих грошей гальмує найбільша фракція міської ради - "Свобода", притримуючи кошти до місцевих виборів.

Про це депутат Івано-Франківської міської ради Сергій Борзов розповів в інтерв'ю газеті "Галицький кореспондент"

"100 мільйонів гривень – це приблизна цифра, мої особисті підрахунки,  зазначив депутат. – По-перше, це вільні залишки коштів минулого 2014 року  таких більше 20 мільйонів гривень. Це значна сума, яка сьогодні реально є на рахунку бюджету і не працює. Знаєте, всі питають, чому дороги починають робити, коли сніг випаде? Так-от це одна із причин. Кошти повинні працювати, бо вже квітень.

По-друге, на сьогоднішній день доходи міського бюджету, порівняно з минулим роком, значно зросли. Це стосується і плати за землю  ріст складає близько 30%, значний ріст сплати єдиного податку (за 2 місяці – на 9 мільйонів), крім того, з’явилися нові ресурси, зокрема акциз.

Цього раніше взагалі не було. От якщо в магазині хтось купує пачку цигарок, то 5% її вартості надходить у міський бюджет. Те саме з пальним та спиртними напоями. Це значні кошти. Загальна цифра таких доходів за рік складе десь 60 мільйонів гривень. А податку на нерухомість тільки юридичні особи задекларували близько 10 мільйонів гривень. В бюджеті записано 1,5",  зазначив депутат.

На думку Борзова, ці кошти притримують під вибори. Питання їх розподілу не знаходить підтримки в найбільшої фракції ради  "Свободи", яка, за славами депутата, фактично сама приймала рішення протягом всієї каденції ради. Для цього "Свободі" вистачало голосів. 

"Ця рада складалася з однієї фракції, тому що під час голосування 34 голоси із 60 мала одна політична партія. Рішення приймається 31 голосом, тож депутати інших фракцій були фактично усунені від процесу. Є міський голова і найбільша фракція, про що вони домовились, те і зробили",  пояснив обранець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: