fbpx

У Яремчанській міськраді пояснили, чому виник конфлікт із мешканцями, які перекрили дорогу на Буковель

Суспільство 15:44, 02.03, 2018

Будинок "ОСББ-75" у Яремчі, мешканці якого сьогодні перекрили дорогу державного значення, отримав право на використання земельної ділянки більшою площею за заплановану. Про це йдеться в роз’ясненні прес-служби міської ради.

Як писав КУРС, сьогодні о 8.00 у Яремчі мешканці багатоквартирного будинку на вулиці Свободи, 214 "ОСББ-75" перекрили дорогу і вимагають дозволити приватизацію прибудинкової території.

Як йдеться в повідоменні, "ОСББ -75" звернулося до міської ради із заявою про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку по вул. Свободи, 214 площею 0,7777 га.

Відповідно до викопіювання із плану забудови території, яке надало ДП "УДНДІП "ДІПРОМІСТО" ім. Ю. М. Білоконя, за цим будинком запланована площа забудови становить 0,43 га. Депутати Яремчанської міської ради запропонували надати "ОСББ-75" земельну ділянку площею 0,57 га, а на решту площі  0,24 га надати дозвіл на виготовлення техдокументації на Яремчанську міську раду, тобто закріпити землю за громадою міста. Відповідне рішення було прийняте на сесії Яремчанської міської ради 1 березня.

"Отже, ОСББ-75 отримало право на використання земельної ділянки площею 0,57 га, що є більшою, ніж запланована для цього житлового будинку, але меншою, ніж у заяві, поданій ОСББ-75, що жодним чином не порушує права членів ОСББ-75 та чинне законодавство. Окрім того, земельна ділянка, щодо якої виник спір, є комунальною і на ній розташовані рекламоносії (білборди), за які у  міськвиконком надходять кошти відповідно до тимчасових угод на використання землі. Це ще раз підтверджує, що вказана земельна ділянка не використовувалася жильцями як прибудинкова територія, а є комунальною, тобто використовується громадою",  йдеться в повідомленні.

Також у роз’ясненні вказано, що депутати міської ради діяли у правовому полі, не порушуючи прав членів "ОСББ-75", а відстоювали інтереси всієї громади, оскільки до бюджету міста за тимчасове використання її частини надходять кошти.

Щодо інформації про заплановане будівництво висотного будинку на цій території, то вона не відповідає дійсності, адже рішення щодо її використання не приймалося.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: