fbpx
  • Головна
  • Новини
  • У Міжнародний день грамотності учні ЗОШ та ПТУ написали диктанти на патріотичну тематику

У Міжнародний день грамотності учні ЗОШ та ПТУ написали диктанти на патріотичну тематику

11:52, 09.09, 2014

"Гуманітарна аура нації", "Патріотизм", "Київська Русь" – під такими назвами у Міжнародний день грамотності, який відзначався 8 вересня, за ініціативи департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації учні загальноосвітніх, професійно-технічних, інтернатних навчальних закладів області на уроках української мови написали диктанти на національно-патріотичну тематику.

Такі диктанти протягом тижня матимуть можливість написати учні всіх навчальних закладів області, повідомляє прес-служба ОДА.

За словами заступника начальника департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Івана Будзака, поштовхом до проведення цього заходу стали активізація роботи щодо популяризації національного чинника у вихованні підростаючого покоління, ознайомлення з процесами формування української ідентичності, державотворення України, її відносин із суміжними державами тощо, а також можливість в такий спосіб відзначити Міжнародний день грамотності.

Для зручності в організації роботи педагогів та з метою залучення до означеного заходу всіх охочих тексти диктантів щоденно будуть оприлюднюватися на сайті Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Міжнародний день грамотності відзначається щорічно, починаючи з 1966 року. Така традиція започаткована відповідною рекомендацією Всесвітньої конференції міністрів освіти з ліквідації неграмотності, що відбулася в Тегерані у вересні 1965 року.

Відтоді в усьому світі 8 вересня і у наступні після цієї дати дні проводяться заходи, покликані привернути увагу суспільства до питань грамотності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: