fbpx

У Музеї мистецтв презентували виставку до 160-річчя Івана Франка. ФОТО, ВІДЕО

Культура 16:30, 26.04, 2016

У Музеї мистецтв Прикарпаття відкрилась виставка, приурочена Іванові Франку. Студенти-іноземці з ІФНТУНГ читали його вірші українською, а діти із ЗОШ №3 – польською.

До експозиції увійшли близько двох десятків гравюр та картин.

"Він завжди на крок попереду нас усіх. Коли ми говоримо, що місто має змінити назву, то я дивуюся таким людям. Іван Франко – це велетень духу, стержень української державності", – зазначив представник музею.

Голова правління Івано-Франківської обласної організації Національної спілки художників України Микола Якимечко подякував працівникам музею та наголосив на важливості такої виставки.

"Ми маємо збагнути, що це людина, яка стала одним із символів українського народу. Для кожного з нас він мав би бути прикладом, ми маємо старатись розвивати свої таланти, якими нас дарував Бог. Ми маємо їх втілювати на славу України. Ми маємо не бути диванною сотнею, не лінуватися, а працювати, щоб після себе залишити щось добре, позитивне".

Працівниця музею Тетяна Маник наголосила, що Франко прославив український народ у світовій культурі.

"Варто пам'ятати, що Франко належить не тільки українській культурі. Завдяки йому наш народ став відомий світовій культурі",  наголосила жінка та представила студентів з Іраку, Гани, Нігерії та викладача з Польщі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: