fbpx

У минулому році до поліції Прикарпаття надійшло понад три десятки повідомлень про замінування

Суспільство 15:37, 04.03, 2017

В робочому порядку начальник ГУНП в області полковник поліції Віктор Шкутов та його заступник по напрямку діяльності підрозділів кримінальної поліції Ігор Бабюк відвідали вибухотехнічну службу та сектор криміналістичного забезпечення СУ ГУНП в області, перевірили новопридбане обладнання та ознайомилися з матеріально-технічною базою підрозділів.

Зумовлена така увага керівництва тим, що нині робота вибухотехніків є надважливою та затребувана в умовах сьогодення, передусім пов'язана вона з терористичними діями на сході Україні. В минулому році до поліції надійшло понад 30 повідомлень про замінування у державних установах, де перебувала значна кількість людей. На щастя, ця інформація після перевірки фахівцями не була підтверджена. Але крім цього, працівники вибухотехнічного підрозділу торік здійснили близько трьохсот службових виїздів, при цьому розряджено та знищено 72 вибухонебезпечних предмети, в т. ч. саморобні вибухові пристрої, інформує Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

"Щоб поліція могла протистояти такого роду злочинам, потрібно бути мобільною, технічно оснащеною службою, щоб в максимально короткий час проводити перевірки за повідомленням про замінування того чи іншого об'єкта, локалізувати небезпеку та гарантувати безпеку людей, спростовуючи інформацію про замінування, чи знешкодити вибухівку у випадку її наявності, – сказав Віктор Шкутов.  Нині цей підрозділ поліції здатний оперативно та професійно працювати як завдяки фаховій підготовці спеціалістів-вибухотехніків, так і покращенню матеріально-технічного забезпечення підрозділу. Нещодавно місцевою владою було виділено кошти та придбано обладнання для проведення спеціальних вибухотехнічних робіт з розкриття злочинів у сфері, пов'язаній з використанням різної зброї чи вибухових пристроїв (боєприпасів)".

Під час робочого візиту керівництво обласної поліції перевірило новопридбані пристрої та обладнання, обговорили питання, які ще потребують вирішення, та поспілкувалися з працівниками вказаних підрозділів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: