fbpx

У Надвірній бійця 5-го батальйону "Прикарпаття" засудили за непокору командиру

Суспільство 12:20, 30.03, 2015

Стрілець-помічник гранатометника 5-го батальйону ТрО МО "Прикарпаття" засуджений до року ув'язнення з іспитовим терміном.

Прикарпатець був мобілізований Калусько-Рожнятівським об'єднаним районним військовим комісаріатом у травні минулого року. Згідно з наказом командира військової частини бійця призначили на посаду стрільця-помічника гранатометника роти охорони 5-го батальйону територіальної оборони у військовому званні "солдат".

У серпні 2014 року солдат отримав короткострокову відпустку. Повернутися до частини він мав 5 вересня і того ж дня відбути до 233-го Рівненського загальновійськового полігону оперативного командування "Північ" для проведення заходів із відновлення боєздатності батальйону.

Обвинувачений прибув до частини, був присутнім на шикуванні, але наказ виїжджати на Рівненський полігон виконувати відмовився категорично.

24 березня цього року суд визнав військовослужбовця винним у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 1 ст. 402 КК України, і призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 1 рік. Суд також застосував щодо підсудного ст. 75 КК України і звільнив його від відбування покарання на іспитовий термін 1 рік.

Це не єдиний вирок проти бійців 5-го батальйону за невиконання наказу про відбуття на Рівненський полігон. У січні цього року за непокору був засуджений до 2 років кулеметник батальйону. В грудні минулого року за відмову виконувати наказ був засуджений на 2 роки стрілець батальйону.

Як повідомляв КУРС, 5-ий батальйон "Прикарпаття", бійців якого звинуватили в дезертирстві, було розформовано

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: