fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • У Надвірній депутати ініціювали звернення до Порошенка із закликом піти у відставку та засудили розгін протестувальників у Києві

У Надвірній депутати ініціювали звернення до Порошенка із закликом піти у відставку та засудили розгін протестувальників у Києві

Суспільство 17:32, 06.03, 2018

У зверненні волівці вимагали від Петра Порошенка добровільно скласти повноваження Президента України, а Верховну Раду ухвалити закон про імпічмент.

Сьогодні на 19-му сесійному засіданні Надвірнянської райради депутати від фракції "ВОЛЯ" засудили розгін мирного мітингу в Києві, який відбувся 3 березня, та назвали такі дії влади злочином.

Волівці ініціювали звернення до Президента Петра Порошенка з вимогою, аби він добровільно оголосив про відставку, та до Верховної Ради України з проханням невідкладно прийняти Закон України "Про Президента України та порядок припинення його повноважень", який встановлює процедуру імпічменту.  

"Вранці 3 березня 2018 року близько тисячі спецпризначенців скоїли напад на табір протестувальників на площі Конституції. Ветеранів, що у 2014-2015 роках проливали кров на сході країни, жорстоко побили та поставили на коліна. Десятки людей затримали. Влада вкотре продемонструвала жорстокість та цинізм методів боротьби з українським суспільством, яке в мирний та законний спосіб висловлює свою позицію.

Ми вважаємо такі дії злочином. 

Очільники силової вертикалі намагаються виправдати такі дії тим, що протестувальники нібито готували захоплення парламенту. Ми сприймаємо ці заяви як свідому брехню. 

З останніх подій стає очевидним, що план влади простий – показати, що будь-який мирний протест буде дискредитований, а його учасники покарані. Українцям пропонують змиритися з тим, що від них нічого не залежить. А тим, хто не змириться, – поліцейські кийки, наручники та ґрати.

За цей час відбулась шахрайська узурпація влади Президентом України. Він запровадив тіньовий контроль над роботою всіх гілок влади, над органами місцевого самоврядування, СБУ, Нацбанком та ЗМІ.

Президент став гарантом безкарності для олігархів та гарантом збереження корупції.

Ми закликаємо звернутися до Верховної Ради прийняти закон "Про Президета  України та порядок припинення його повноважень", розпочати процедуру розслідування щодо дій Порошенка під час його перебування на посаді Президента. А також до Порошенка – добровільно оголосити заяву про відставку",  йдеться у тексті звернення, яке зачитала депутат Надвірнянської райради від фракції "ВОЛЯ" Тетяна Пришляк.

Аби нагадати обранцям про скандальні історії Петра Порошенка, активісти партії "РУХ НОВИХ СИЛ" роздали депутатам льодяники, які виробляє славнозвісна фабрика "Рошен". Бізнес Порошенка в Росії сплатив сотні мільйонів гривень податку до бюджету Російської Федерації, а отже, й на підтримку армії країни-агресора.

На жаль, ініціативу волівців обранці райради навіть з нібито опозиційних політичних сил підтримати не ризикнули. Депутати від фракції ВО "Свобода" гукали в зал: "Ви голосували за Порошенка! Ви собі обрали! Тепер їжте". Але за звернення з вимогою відставки президента так і не проголосували. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: