fbpx

У Надвірній презентували оновлений випуск журналу "Перевал"

Культура 11:17, 10.10, 2014

В Надвірнянській районній бібліотеці під девізом "Борітеся – поборете!" відбулася презентація оновленого номера журналу "Перевал".

Як зазначив редактор журналу, депутат Івано-Франківської обласної ради Ярослав Ткачівський, випуск вийшов втричі більшим за обсягом та присвячений 200-літтю від дня народження Тараса Шевченка, передає КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА. 

"Ми повністю оновили редакційну колегію, змінили формат журналу, але зберегли його сутність. В ньому представлено широкий діапазон літературно-художніх творів, цікавих наукових досліджень, публіцистичних роздумів митців і вчених Прикарпаття та Шевченкового краю", – розпочав зустріч Ярослав Ткачівський. 

Він зазначив, що журнал "Перевал" – ровесник Незалежності України. Перший його номер побачив світ у 1991 році.

Звертаючись до присутніх, голова Надвірнянської РДА Михайло Іваночко відзначив роботу інтелігенції краю та подякував усім, хто долучається до патріотичного виховання молоді:

"Бібліотекарі, освітяни, працівники культури роблять благородну справу. Вони виховують націоналіста – людину, яка любить свій край, землю, родину, вірить в Бога та готова будь-якої миті стати на захист України. Тільки спільно з молитвою вдалося подолати попередній режим. І так само сьогодні спільно переможемо ворога, встановимо мир, подолаємо проблеми, які не вирішувались останні роки".

Оновлений випуск журналу "Перевал" повністю присвячений першому націоналісту України – Тарасу Григоровичу Шевченку.

"Щира подяка авторському колективу та кожному, хто допомагає розповсюджувати слово великого Кобзаря. З Божою допомогою разом зобов’язані йти до перемоги!" – відзначав Ярослав Ткачівський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: