fbpx

У Надвірній урочистою ходою пронесли Державний прапор України. ФОТО, ВІДЕО

Політика 18:44, 23.08, 2016

У Надвірній відзначили День Державного прапора. Близько сотні надвірнянців традиційною урочистою ходою вулицями міста пронесли державний символ – синьо-жовтий та червоно-чорний стяги.

У святковій ході від міської ради до пам’ятника Т. Г. Шевченку надвірнянці пронесли три стяги. Вже традиційно третій рік поспіль маленький синьо-жовтий стяг несли діти, в руках представників громади, учасників АТО та воїнів УПА майоріли великі синьо-жовтий та цього року вперше червно-чорний прапор, символ боротьби.
Голова фракції "ВОЛЯ" в Надвірнянській районній раді Тетяна Пришляк наголосила, що цей стяг є також символом нашої держави, особливо зараз, в час війни.
"В час війського протистояння, коли нашій державі загрожує зовнішній агресор, коли триває відверте військове вторгнення, коли в нас є анексовані території, дуже важливо визнавати, що червоно-чорний прапор, в час військової звитяги наших хлопців на Сході теж має бути присутнім на всіх урочистостях", – зазначила Пришляк.
Активіст "ВОЛІ" Ольга Ганиш зазначила, що у нашому державному прапорі поєднані дві найважливіші для українців речі – чисте мирне небо і багата українська земля, які ми в такий скрутний час повинні зберегти.
"Бажаю всім українцям злагоди, миру, працювати заради того, щоб наша держава була незалежною, вільною, демократичною і для нас всіх було гордістю зватись українцями", – наголосила Ганиш.
В рамках відзначення свята відбулась церемонія підняття Державного стяга, представники міської та районної влади привітали місцевих жителів, районний Будинок культури показав концертні номери.
Голова фракції "ВОЛЯ" в Надвірнянські міській раді Володимир Монастирецький акцентував, що дуже приємно бачити так багато надвірнянців, які зібрались відзначити таке важливе для України свято: 
"Патріотизму, натхнення до боротьби нам не завадить. Кожен українець повинен це відчувати так, як відчувають наші хлопці на Сході. В цей день в душі народжується бойовий дух, і бажаю, щоб цей дух був міцним і незламним".
Волівці щиро вітають всіх з Днем Державного прапора і прийдешньою 25-ою річницею незалежності нашої держави.
"Лише зараз ми усвідомлюєм, наскільки легко нам далась незалежність в 90-х роках. Пройшло 25 років, але ми і далі боремся за нашу територіальну цілісність. Бажаємо всім українцям, людям, які тут живуть і люблять Україну, твердої віри у перемогу, великої любові до рідної землі, бути оптимістами і кожен день своїми діями доводити свою любов рідній землі", – привітала українців Тетяна Пришляк.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: