fbpx

У Надвірній засудили директора лісгоспу, який збирав хабарі з переможця аукціону на продаж деревини

Суспільство 11:08, 22.01, 2019

Днями Надвірнянський районний суд визнав винним в отриманні неправомірної вигоди т.в.о. директора ДП "Надвірнянське лісове господарство" Івана Кузюка.

Іван Кузюк працював головним інженером на ДП “Надвірнянське лісове господарство”, з 1 серпня 2017 року на нього поклали тимчасове виконання обов’язків директора підприємства.

Займаючи адміністративну посаду, чоловік вирішив підзаробити незаконним шляхом.

Слідством доведено, що 18 вересня 2017 року ТОВ “Лесінвест” переміг в аукціоні на продаж необробленої деревини, який проводив “Надвірнянський лісгосп”.

Після укладання договору виконуючий обов’язки директора ДП “Надвірнянське лісове господарство” Кузюк запропонував керівнику ТОВ “Лесінвест” платити по 100 гривень за своєчасне відвантаження кожного кубометра лісодеревини.

28 листопада 2017 року обвинувачений зустрівся з представником ТОВ “Лесінвест” поблизу Обласного управління лісового та мисливського господарства у Франківську і отримав 3000 гривень неправомірної вигоди за своєчасне відвантаження 30 м куб. лісопродукції, виграної на аукціоні товариством.

19 грудня у Надвірній на заправці “ОККО”директор у службовому авто отримав від представника ТОВ “Лесінвест” 6300 гривень за вчасне відвантаження 63 м куб. лісопродукції.

16 січня 2018 року на вокзалі у Надвірній Кузюк отримав ще 3100 гривень хабара та був затриманий працівниками поліції на місці злочину.

У суді обвинувачений повністю визнав свою провину. Просив суворо не карати, обіцяв, що більше такого не повторить.

Суд визнав його винним в отриманні неправомірної вигоди та призначив 22 100 гривень штрафу з позбавленням права обіймати посаду директора на підприємствах, установах, організаціях усіх форм власності строком на 1 рік.

Також чоловік заплатить 1716 гривень за проведення експертиз.

Читайте КУРС у Telegram – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: