fbpx

У Надвірній засудили підлітка, який на мопеді без прав скоїв ДТП

14:57, 16.08, 2016

Надвірнянський районний суд розглянув справу, в якій ішлося про дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої було заподіяно тяжкі тілесні ушкодження неповнолітньому.

За клопотанням Надвірнянської місцевої прокуратури районний суд застосував примусові заходи виховного характеру до 15-річного підлітка за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 ККУ – порушення правил дорожнього руху.  

Так, в одному із сіл Надвірнянського району юнак, не маючи посвідчення водія на право керування транспортним засобом та навиків водіння, взяв мопед "Сузукі" і разом зі своїм товаришем виїхав кататися на дорогу. Під час розвороту він виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з автомобілем "Форд Ескорт".

Внаслідок ДТП неповнолітній пасажир мопеда отримав тяжкі тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми з забоєм головного мозку середнього ступеня важкості, перелом основи та склепіння черепа.

До 15-річного юнака, який був за кремом мопеда, застосовано примусові заходи виховного характеру у зв’язку з тим, що суб’єктом правопорушення за ст. 286 ч. 2 КК України можуть бути особи, які досягли 16 років, повідомила прес-служба прокуратури області.

В судовому засіданні батьки обвинуваченого та потерпілого примирилися, відшкодували збитки родині травмованого хлопчика. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: