fbpx

У Надвірній засудили учасника банди, яка вимагала з перевізників гроші за кожен рейс

Суспільство 15:54, 27.11, 2017

Надвірнянський районний суд виніс вирок у справі учасника злочинної групи, яка вимагала з мешканців селища Ланчин, які займаються міжнародними перевезеннями, по 50 євро за кожен рейс.

Суд виніс вирок у справі, яка стосується подій осені 2016 року. Тоді п'ятеро чоловіків, серед яких і обвинувачений, дізналися, що кілька мешканців селища Ланчин Надвірнянського району на власних автомобілях займаються міжнародними перевезеннями.

Чоловіки вирішили вибивати з перевізників гроші: з трьох водіїв по 500 євро за здійснення міжнародних перевезень одразу та по 50 євро за кожен наступний рейс.

З такою вимогою змовники звернулися до одного з водіїв, але той платити відмовився та пригрозив звернутися із заявою в поліцію. Тоді один з вимагачів, не повідомивши своїх напарників, вночі спалив автомобіль того водія. 

7 грудня 2016 року четверо вимагачів приїхали на пункт пропуску "Шегині", де перехопили іншого перевізника з Ланчина. Вони так само вимагали від водія 500 євро та 50 євро за кожен наступний рейс. При цьому прогрожували розправою та спаленням машини.  

Водій під погрозами погодився на всі умови вимагачів. Ці вимоги він передав ще одному водію з Ланчина, який також погодився платити рекетирам.

21 грудня 2016 року вимагачі у селі Зимна Вода зустрілися з водіями, які того дня робили рейс за кордон. Водії передали вимагачам 3000 гривень та 100 євро.

У вересні 2017 року трьох рекетирів таки затримали правоохоронці. Усі вони мешканці Львівщини.

У суді підозрюваний визнав свою провину і 26 жовтня 2017 року уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Обвинувачений погодився сплатити 25 500 гривень штрафу.

Потерпілі водії також дали згоду на укладення угоди про визнання винуватості.

21 листопада суд затвердив угоду, визнав чоловіка винним у вимаганні та призначив 25 500 гривень штрафу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: