fbpx

У Надвірній з'явиться ФМ-радіо

Суспільство 16:12, 20.09, 2018

Сьогодні Нацрада з питань телебачення та радіомовлення України надала ТРК "Надвірна" ліцензію на створення ФМ-радіо.

Разом із директором Богданом Климковецьким відстоювала місцевого мовника на отримання частоти в діапазоні 107,3 FM представник ради засновників ТРК "Надвірна", депутат райради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Тетяна Пришляк.

Вона зазначила, що ТРК "Надвірна" працює в місцевому інформаційному просторі вже 27 років, а в ФМ-діапазоні Надвірна досі не мала жодного мовника.

"Ми відстоювали інтереси нашої ТРК, яка має технічні можливості, відповідний штат і чітко розроблену концепцію по радіомовленню. Окрім того, це єдиний в області ЗМІ, який зберіг мовлення і у проводовій мережі.

Також важливо враховувати особливості природного рельєфу нашого району, де покриття всього району якісним сигналом забезпечити важко. Встановлення передавача на ретрансляторній вишці в селі Стримба дасть можливість транслювати радіопрограми в радіусі 10 км",  каже Тетяна Пришляк.

На майбутнє мовник обіцяє встановити ще й  ретранслятори, щоб транслювати своє мовлення у найвіддаленіші куточки Надвірнянщини.

"Дуже важливо мати саме місцевого мовника, такою є і стратегія Нацради. Це є виготовлення місцевого контенту і місцевих новин. ФМ-радіо буде працювати ще й як система сповіщення, яка зараз є паралізована, тому що проводового радіо у людей практично не залишилося",  переконана Тетяна Пришляк.

За отримання ліцензії з ТРК "Надвірна" змагалися "Львівська хвиля" і "Гуцульське радіо", однак Нацрада надала перевагу місцевому мовнику. 

"Ми є єдиним місцевим мовником у Надвірнянському районі, тому ФМ-радіо  це суттєва допомога для місцевого населення. Ми не плануємо нічого ретранслювати, плануємо робити 24 години мовлення власного продукту. 100% звучатиме українська мова. Сьогодні в нас є 12 творчих працівників. Підтримка засновників каналу в цьому плані є",  зазначив директор ТРК "Надвірна" Богдан Климковецький.

"Я вітаю колектив ТРК "Надвірна", з яким пропрацювала майже 18 років, засновників і всіх надвірнянців з отриманням ліцензії і з тим, що в нас нарешті буде ФМ-радіо. Тут з'являться надвірнянські новини та якісна українська музика, які з часом можна буде почути в усіх куточках району", – підсумувала Тетяна Пришляк. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: