fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • У Надвірнянській міській раді система публічних електронних закупівель "ProZorro" використовується неналежно, – депутат Володимир Монастирецький

У Надвірнянській міській раді система публічних електронних закупівель "ProZorro" використовується неналежно, – депутат Володимир Монастирецький

Політика 11:13, 10.08, 2017

Проведення тендерів за системою "ProZorro" в Надвірнянській міській раді відбувається лише на закупівлю товарів вартістю від 50 тисяч гривень і робіт – вартістю від 300 тисяч. Ця ситуація не сприяє прозорості і відкритості використання бюджетних коштів, оскільки часто товари та роботи, які оплачуються з міського бюджету, меншої вартості, ніж вказано вище, і їх закупівля в таких випадках відбувається поза системою "ProZorro", а тому мешканці не можуть контролювати цей процес.

Таку думку висловив депутат Надвірнянської міської ради від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ", член земельної і бюджетної комісії міськради Володимир Монастирецький в програмі "Гість студії" на ТРК "Надвірна".

"Коли у міській раді ми запроваджували систему "ProZorro", то я пропонував, щоб тендери проводились на товари вартістю більш як 20 тисяч і на роботи понад 50 тисяч. Проте мою ініціативу не підтримали інші депутати, зупинились на сумі 50 і 300 тисяч", – розповів Володимир Монастирецький.

Депутат позитивно оцінює те, що система "ProZorro" в Надвірнянській міській раді взагалі функціонує, проте поки вона використовується неефективно.

"Мене часто запитують люди: «Чому вулиці ремонтують і ставлять бруківку по 150-200 м?" Тут відповідь проста  усі суми йдуть дотендерні, тобто, для прикладу, 299 тисяч. Це робиться для того, щоб обійти систему "ProZorro".

Володимир Монастирецький вважає, що така ситуація є неправильною, оскільки в таких випадках рішення по тендерах приймає міська рада і мешканці Надвірної не можуть знати і контролювати, хто є підрядником (виконавцем) і яка вартість робіт. Крім того, система "ProZorro" сприяє формуванню конкуренції між підрядниками – переможцем тендеру стає той, хто пропонує найнижчу ціну за відповідними параметрами. "Це економить кошти міського бюджету і встановлює нормальні конкурентні правила гри для підприємців",  розповідає депутат.

Володимир Монастирецький каже, що й надалі разом із іншими депутатами від партії "ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ" в міській раді працюватиме над тим, щоб тендерні суми знизити і щоб всі роботи йшли через систему "ProZorro", адже кошти міського бюджету повинні використовуватись відкрито, раціонально та ефективно.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: