fbpx

У Надвірнянському районі люди продовжують блокувати дорогу, вимагаючи її ремонту. ВІДЕО

Суспільство 17:21, 05.07, 2018

У селі Пасічна, що в Надвірнянському районі, люди блокують дорогу у напрямку села Бистриця. Четвертий день поспіль, змінюючи одне одного, мешканці сіл Пасічна, Зелена, Бистриця ходять по пішохідному переході, вимагаючи від керівництва району та області капітального ремонту дороги Надвірна – Бистриця.

"Ми будемо стояти, поки не зроблять дорогу. Поки не заїде сюди техніка, яка робить дороги. Ми раз тут стояли, другий, третій. Дурили нас, дурили, дали техніку, 5 латок зробили. Дві машини проїхало, то тих латок вже немає. Нам терпець урвався", – скаржиться мешканець села Пасічна Микола. 

Люди переконані, дорогу, яка пролягає через три села,  мали б відремонтувати першочергово. Мовляв, цей регіон є промисловим. Тут на повну потужність працює три кар’єри, щебінь яких використовують для будівництва доріг. А ще тут видобувають нафту, звідси вивозять ліс. Втім дорогу зробити ніхто не береться. 

"Громада вимагає капітального ремонту, поставити на обслуговування дорогу", – говорить депутат Пасічнянської сільради Микола Типусяк.

Особливо гостро катастрофічний стан розбитої дороги відчувають водії маршруток, які щодня курсують по глибоких вибоїнах. 

"Заїздимо в яму, зупиняємся, включаєм першу передачу, потім знов продовжуємо рух. Сьогодні їдем, завтра ремонтуєм автобус", – розповідає водій маршрутного автобуса.

Терпляче під час блокування дороги поводять себе пасажири маршрутних автобусів. Бо й самі обурені.

"Взимку тут ніхто не кине жменьку піску, а ожеледиця страшна, фури їдуть, дорогу розбивають, далі слів просто не стає", – бідкаються люди.

Тим часом керівництво Надвірнянського району повідомило протестувальникам, що з 1 липня дорога Надвірна – Бистриця знаходиться на балансі району. Тож грошей на неї немає. Це не аргументи, переконують люди. Підтримують селян й активісти партії "РУХ НОВИХ СИЛ", які взялися допомогти у вирішенні проблеми.

"Ми, як фракція "ВОЛЯ" в Надвірнянській райраді, будемо підтримувати жителів села Пасічна у протесті, щоб дорога була відремонтована в 2018 році. Для цього потрібно прикласти всіх зусиль, залучити кошти з перевиконання бюджету, з перевиконання митних зборів, залучити кошти з державного бюджету, щоб відремонтувати дорогу", – говорить депутат Надвірнянської райради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Андрій Гунда.

Протестувальники запевняють, перекриватимуть дорогу цілодобово до тих пір, поки не побачать тут техніки. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: