fbpx

У Надвірнянському районі хочуть побудувати сонячну електростанцію

Суспільство 14:13, 12.04, 2017

У селі Стримба на Надвірнянщині ТзОВ "Сонце Прикарпаття" планує побудувати сонячну електростанцію, від роботи якої бюджет села отримуватиме кілька сотень тисяч гривень щорічно.

9 квітня під час сходу селян жителі с. Стримба висловили одностайну позицію: підтримали будівництво такого об’єкта на території цього села та виступили за надання товариству дозволу на виготовлення всіх необхідних документів щодо відведення йому в оренду земельної ділянки площею 30 га для будівництва сонячної електростанції, інформує прес-служба партії “ВОЛЯ”.

Про можливість будівництва такого об’єкта сільському голові с. Стримба повідомив юрист партії “ВОЛЯ” Андрій Гунда, який також надавав сільському голові правову допомогу щодо юридичних аспектів передачі земельної ділянки для будівництва об’єкта такого типу.

Розуміючи, що розміщення сонячної електростанції дасть можливість не лише отримати набагато дешевшу електроенергію, але й значні додаткові надходження до бюджету села, сільський голова с. Стримба провів розмову з представниками ТзОВ “Сонце Прикарпаття” та ініціював проведення сходу селян з метою вивчення позиції жителів щодо будівництва сонячної електростанції саме на території с. Стримба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Богородчанському районі побудують сонячну електростанцію

Як зазначає юрист партії “ВОЛЯ” Ольга Ганиш, на сьогодні, на жаль, більшість місцевих рад Надвірнянського району є дотаційними, в т. ч. через те, що суб’єкти, які здійснюють підприємницьку діяльність на території населених пунктів, більшість податків сплачують до державного бюджету.

“Неодноразово представники громад висловлювали своє невдоволення з цього приводу та зазначали, що громада не має жодної користі від того, що в їхньому селі, селищі чи місті здійснюється видобуток корисних копалин, вирубуються ліси, здійснюється будівництво комерційних об’єктів. А тому, з метою залучення в місцеві бюджети додаткових коштів від підприємців (надрокористувачів) на прохання представників громад нами розроблено проект Договору про участь в соціально-економічному розвитку, яким передбачено зобов’язання підприємців (надрокористувачів) брати участь у соціально-економічному розвитку населеного пункту шляхом сплати коштів (внесків та цільових внесків), які використовуватимуться виключно на соціально-економічний розвиток населеного пункту та в інтересах громади”, – зазначила Ганиш.

Такий проект договору надано і сільському голові с. Стримба. Зараз потенційними сторонами погоджуються умови цього договору.

“Очікуємо, що від діяльності ТзОВ “Сонце Прикарпаття” громада с. Стримба матиме користь та отримає додаткові кошти, які використає для фінансування об’єктів, що є важливими для соціально-економічного розвитку села”, – зазначила Ольга Ганиш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: