fbpx

У Надвірнянському районні розпочали підготовку до впровадження системи "ProZorro"

Політика 20:39, 27.04, 2016

За ініціативи "ВОЛІ" в Надвірнянському районі почали підготовку до впровадження системи електронних закупівель "ProZorro". Першою галуззю, яка перейде та систему електронних закупівель, може стати освіта.

Про це повідомила депутат Надвірнянської районної ради від партії "ВОЛЯ" Тетяна Пришляк.

На черговій сесії районної ради депутатський корпус "ВОЛІ" запропонував запровадити систему для закупівель товарів, робіт і послуг у Надвірнянському районі.

"ProZorro" забезпечує ефективне та прозоре здійснення закупівель, – інформує голова фракції партії "ВОЛЯ" у районній раді Тетяна Пришляк.  Також вона створює необхідне конкурентне становище у закупівлях, запобігає корупції, розвиває добросовісну конкуренцію та значно економить бюджетні кошти".

Так, волівці пропонують встановити для системи електронних закупівель мінімальну ціну за товар на рівні 20 тисяч гривень, а для послуг – 100 тисяч гривень. Така пропозиція людей ВОЛІ знайшла підтримку серед депутатів районної ради, які доручили райдержадміністрації розробити план заходів та інформаційну кампанію щодо впровадження системи "ProZorro". Незабаром її вже у тестовому режимі почне використовувати відділ освіти Надвірнянської РДА.

Крім того, депутати "ВОЛІ" у міській раді також ініціюють запровадження системи "Про застосування електронної системи закупівель для здійснення закупівель товарів, робіт і послуг за кошти міського бюджету". Депутати переконані, електронна система закупівель сприятиме прозорості та відкритості розподілу бюджетних коштів, конкуренції та запобігатиме проявам корупції.

"Завдяки "ProZorro" ми отримаємо зручний майданчик для конкурсних пропозицій, який суттєво зменшить корупційні ризики. Послуги та товари, безсумнівно, стануть якіснішими, при цьому вдасться заощадити бюджетні кошти, – переконаний депутат міськради Володимир Монастирецький. – Щомісячні звіти, які нам надаватимуть розпорядники та одержувачі коштів, посприяють прозорості процесу електронних закупівель та нівелюванню зловживань".

На підтвердження ефективності системи "ProZorro" Тетяна Пришляк повідомила, що система вже пройшла вдалу апробацію, зокрема у Львівських обласній та міській радах, і, як показує досвід, вона дозволяє значно економити бюджетні кошти. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: