fbpx

У лісах під Надвірною грибників зустрічають зграї диків. ФОТОФАКТ

Суспільство 17:20, 07.10, 2017

Дикі підсвинки "пасуться" на горі поблизу Надвірної.

Мешканець Надвірної Михайло Андрійович натрапив на звірів сьогодні під час збирання грибів. 

"Ніколи не знаєш, що здибаєш! Пішов за підпеньками  зустрілися підсвинки…
Двічі натикався на зграї по 7-10 особин",  підписав фото грибник.

Чоловік уважає, що йому зустрілися вже ж таки не дики  так називають вепрів, диких свиней. 

"Це не "дики"  різномастна порода на кшалт "волохатих" мангалів. Певно, якийсь "большой лесной начальника" вигодовує їх по лісах на жолудях та корінцях. Неподалік кошара на пнівських землях стоїть. Гуляють лісом та риють землю… Зрили вже все до "3-го спуску". Дістануться так попасом до Гвозда чи Молодькова  там їм хлопці швидко раду дадуть",  припускає він. 

В Україні живуть 10 видів вепрів або диків. 

Свині породи мангал, пояснюється на спеціалізованому сайті, виведені шляхом схрещування дикого західноєвропейського кабана з карпатським. Автентична порода "волохатих" свиней  угорська мангалиця. Поширена в угорських Карпатах. Мангал належить до свиней м’ясної породи, у них генетично закладена інтенсивність нарощування м’язової, а не жирової тканини. Вони майже ніколи не жиріють. Ця порода вважається елітною з травоїдних свиней. 

Мангали всеїдні, вони поїдають як рослинні, так і тваринні корми, продукти їх переробки, різноманітні харчові відходи і технічні залишки. Свині цієї породи дуже люблять молоді пагони дерев, особливо дуба, кору і коріння дерев. Вони не потребують складних умов утримання. Утримувати їх можна як влітку, так і взимку на вигулі.

Восени мангали покриваються густою довгою шерстю від світло-бурого до чорного з сіруватим відтінком, чим нагадують дику мисливську свиню. Якщо утримувати їх в приміщенні, то вони будуть схожі на звичайних свиней і шерсть у них буде, як у звичайної свині.

Мангали не водяться у дикій природі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: