fbpx

У науковому містечку "Нова Енергія" дітей навчать програмувати роботів

Суспільство 09:15, 12.06, 2017

Розпочинає роботу Літня наукова студія для школярів на базі наукового містечка, що в Івано-Франківську. Школярі міста матимуть змогу скласти власний роботизований механізм і написати для нього програму.

Літня наукова студія унікальна, розповідають організатори, бо програмувати самотужки роботів діти будуть вперше.

"Почнемо конструювання з Lego, а потім підключимо автоматизацію тих конструкцій, які складуть учні, – розповідає викладач курсу "Lego RoboARM" Олександр Рашкевич. – Сьогодні розроблено чимало конструкторів із власним програмуванням, але їх вартість дуже висока, не кожні батьки можуть дозволити придбати дітям такі іграшки, ми ж хочемо навчити школярів писати свої програми для маніпуляторів".

Маніпулятори – пристрої, які дозволяють переміщати об’єкти, простіше кажучи це – роботизована рука. Сьогодні маніпулятори використовують на кожному виробництві.

"Маніпулятори – це те, чим обладнують роботів, наприклад, маніпулятори на заводах зараз виконують усю автоматичну роботу замість людей, – каже Олександр Рашкевич. – Знання, здобуті учнями під час курсу, знадобляться їм у майбутньому, пройде років десять  і нашим дітям потрібно буде знайти себе у роботизованому суспільстві".

Окрім курсу "Lego RoboARM", школярам з 8 років пропонують заняття у 3D-школі та вивчення прототипів систем "розумного будинку". Наприклад, на базі платформи Arduino можна дистанційно керувати вуличним і кімнатним освітленням, поливом рослин, моніторингом роботи та споживання електроприладів у будинку, систем охорони та відеоспостереження. 

Зараз триває набір у літню наукову студію на базі "Нової Енергії", навчання відбуватимуться протягом літа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: