fbpx

У науковому містечку "Нова Енергія" під час ігор постраждала дитина

Суспільство 16:19, 02.01, 2019

Семирічний хлопчик отримав відкриту травму голови. В "Новій Енергії" провели внутрішнє розслідування і вжили додаткових заходів безпеки.

Про це повідомила мама потерпілого хлопчика – франківка Уляна Басараб у Фейсбуці, пише "Галка".

"Нова Енергія, шоу цікаві, проте є зворотня сторона медалі – техніка безпеки у містечку жахлива. Під час відвідування травмувався мій син (7 років), в якого в результаті діагностовано глибоке розсічення на маківці – 4 см. Прийшлося їхати в травмпункт і шити голову. Добре, що не було струсу мозку, хоча підозра в кареті швидкої допомоги була (дитину знудило). Травмувався в коридорі біля експонату з поліспастами (на кшталт гойдалки), які демонструють принцип дії підйомного крана. Обірвався капроновий (!) трос діаметром 8 мм, і синові на голову впала металева балка з поліспастами. Даний експонат у вільному доступі і немає вікових обмежень на його використання. Говорила з персоналом, ті розводять руками, тицяють на 7-річну дитину і її однолітків, кажучи, що вони обірвали "!?) трос (8 мм)", – пише жінка.

У містечку "Нова Енергія" також прокоментували інцидент. Там підозрюють, що до травми призвели пустощі дітей в перерві між показами:

"28 грудня ми погодилися на прохання наших знайомих і друзів провести свято для дітей. Під час свята травмувалася дитина. Дякувати Богу, що без струсу мозку. Наша команда провела внутрішнє розслідування, ми опитали людей, які були в той момент присутніми. Дуже шкода, що батьки не зауважили, що знаходяться у МУЗЕЇ. А в кожному музеї (нас всіх вчили з дитинства) є свої правила поведінки. І експонати, які ми регулярно ремонтуємо, не розраховані на те, щоб десяток дітей підтягували іншу дитину, яка в результаті планувала зіскочити з нього. Це відбувалося на очах у батьків, які жваво обговорювали проведене для них шоу. Все сталося у перерві, коли йшли підготування до наступного шоу і всіх попросили зачекати кілька хвилин.

За результатами проведеного дослідження вжито наступних заходів:

1. Укріплено поліспаст страхувальними тросами в той же день (до слова, у наукових містечках в Іспанії та Польщі поліспасти абсолютно ідентичні нашим і троси ніхто не робить).
2. Під час пауз між шоу всі відвідувачі очікуватимуть у коридорі.
3. Камери відеоспостереження уже в дорозі і незабаром будуть встановлені в залі (в першому залі в нас вони давно є).
4. З мамою дитини, яка постраждала, ми поспілкувалися і були присутні на огляді її у лікаря. Дякуємо Богу, що з Марком все добре".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: