fbpx

У Німеччині побоюються, що Росія перейде до прямого військового втручання

Політика 18:24, 03.08, 2014

Нові "військові маневри" на півдні Росії вказують на те, що "Кремль може безпосередньо втрутитися".

"Уряди України та Росії можуть намагатися вирішити нинішній конфлікт на Донбасі військовим шляхом", – таке побоювання висловив Уповноважений уряду Німеччини зі співпраці з Росією та країнами "Східного партнерства" Ґернот Ерлер в інтерв'ю німецькій газеті Passauer Neue Presse, передає Еспресо.TV

"Судячи зі спостережень з американського боку, російська артилерія вже зараз безпосередньо підключається до боїв та підтримує сепаратистів", – повідомив Ерлер.

На його думку, президент РФ Володимир Путін навряд чи допустить, щоб сепаратисти на Донбасі, яких він підтримує, зазнали поразки.

Разом з тим політик звертає увагу, що в Україні впроваджено військовий податок. На думку Ерлера, Київ також не виключає можливості владнати конфлікт "військовим шляхом".

Щоправда, Ерлер бачить обнадійливі ознаки, що дають підстави сподіватися на знайдення рішення у політичній площині.

Наприклад, те, що вдалося домовитися про обмін полоненими між Україною та проросійськими сепаратистами, а також продовження режиму припинення вогню на ділянці біля місця падіння малайзійського пасажирського "Боїнга" MH17.

Однак при цьому досі бракує "предметного" діалогу між керівниками обох держав.

На думку політика, економічні санкції ЄС проти Росії Ерлер називає "сигналом того, що Європа не до кінця розуміє вчинки Москви, особливо після падіння малайзійського пасажирського літака".

За словами Ерлера, європейців обурює те, що Росія не дотримувалась домовленостей та робила безпідставні обвинувачення. Крім того, Москва досі не припинила підтримувати сепаратистів.

"Цього було вже занадто, тому й були запроваджені санкції третього рівня", – пояснив Ерлер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: