fbpx

У новому арт-просторі в прикарпатському селі покажуть "Сучасну класику" від Zenko Foundation

Суспільство 18:19, 25.07, 2016

31 липня в арт-просторі Zenko Foundation у готельному комплексі “Коруна”, що в селі Татарів на Яремчанщині, відкривається виставка “Сучасна класика. Твори з колекції Zenko Foundation”. Арт-простір працює без вихідних з 10:00 до 20:00, вхід вільний. Експозиція триватиме до 30 вересня.

В основу нової виставки покладені твори з колекції фундації, а це понад дві сотні робіт провідних українських митців.

На виставці у Татарові можна буде побачити 50 найкращих картин та скульптур. Їх у різний час створили 25 вітчизняних художників, причому деякі з представлених творів уже стали класикою сучасного українського мистецтва, повідомляє сайт Zenko Foundation.

"Колекція фонду вже досягла того масштабу, коли з творів, які до неї входять, можна конструювати різнопланові експозиції. Цього разу ми прагнули через вибрані твори з колекції показати зріз українського сучасного мистецтва останніх 25 років, різні його види і зміну поколінь у ньому", – говорить співкуратор Zenko Foundation і куратор проекту Олександр Соловйов. 

Серед експонатів  живопис, скульптура, графіка і фотографії.

"Колекція має жити, тобто не вкриватися пилом у сховищах, а постійно виставлятися. Сучасне мистецтво має ставати ближчим до глядачів, тому на літній курортний сезон ми в арт-просторі у "Коруні” підготували цей проект",  говорить співзасновник Zenko Foundation і колекціонер Зенко Афтаназів. 

Художники, чиї роботи будуть представлені на виставці:
Bondero
Назар Білик 
Яна Бистрова
Віталій та Олена Васильєви
Олександр Животков
Єгор Зігура
Олексій Золотарьов
Павло Керестей
Олександр Кліменко
Тарас Ковач
Анатолій Криволап
Павло Маков
Микола Маценко
Роман Мінін
Вінні Реунов
Олександр Ройтбурд
Степан Рябченко
Арсен Савадов
Тиберій Сільваші
Віктор Сидоренко
Марина Скугарєва
Олег Тістол
Валерія Трубіна
Василь Цаголов

Довідково: Фонд Zenko Foundation заснований у 2015 році. Основною місією арт-інституції є підтримка і просування українського сучасного мистецтва. В колекції Zenko Foundation – понад 200 творів вітчизняних сучасних художників.

Дебютним проектом фундації стала виставка "Українське сучасне мистецтво. З приватних колекцій" (жовтень-березень, арт-простір у готельному комплексі "Коруна").

Другий проект  всеукраїнський "Килим. Сучасні українські митці" стартував у квітні 2016 року.

Серед пріоритетних напрямків розвитку Zenko Foundation: виставкова програма на майданчиках Zenko Foundation, а також підтримка участі українських художників у масштабних національних і міжнародних проектах, аукціонах сучасного мистецтва і міжнародних арт-ярмарках тощо; видавнича програма, метою якої є підвищення інформованості вітчизняної і зарубіжної аудиторії про український арт-процес; розвиток веб-порталу, на котрому у відкритому доступі розміщується інформація про колекцію Zenko Foundation, а також низка необхідних довідкових матеріалів, відеоінтерв’ю з художниками, архівні матеріали з історії сучасного мистецтва України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: