fbpx

У Новиці, де згоріла церква, люди облаштували тимчасове місце для молитви. ФОТО

Суспільство 10:18, 18.06, 2018

Мешканці села Новиця Калуського району з матеріалів, які використовувались для ремонту згорілого храму, прилаштували стіни до ротонди-купелі перед дзвіницею і облаштували там місце для молитви.

Про це йдеться на сторінці Парафії Преображення Господнього села Новиця у Фейсбуці.

"Біда завжди єднає. Після великої трагедії новичани відразу взяли себе в руки, адже життя продовжується. Уже наступного дня люди згуртувалися і прибрали церковне подвір'я. А наступними днями взялися до облаштування тимчасового місця для молитви. До ротонди-купелі прилаштували стіни та прибудову перед дзвіницею для збільшення площі приміщення. Для цього використали матеріали, які використовувались для ремонту згорілого храму, а також докуплені жертводавцями. І хоча ще не все зроблено, але вийшла досить-таки не погана тимчасова церква", – йдеться в повідомленні.

Як писав КУРС, церква у селі Новиця згоріла 11 червня. Вже за два дні селяни захоронили на цвинтарі рештки згорілого храму і вирішили будувати новий з цегли.

Спасо-Преображенський храм у Новиці був унікальним за своїми розмірами – це був найбільший дерев'яний храм Західної України. В масштабах України він поступався лише Троїцькому собору міста Новомосковськ. Церкву збудували місцеві будівничі у 1894-1963 роках – роботи велися вручну. Освятили храм у 1938 році. Цього року у серпні храм мав святкувати свій 80-літній ювілей.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: