fbpx

У Палаці Потоцьких розпочали різдвяну коляду. ФОТО, ВІДЕО

Наша історія 17:33, 04.01, 2019

Сьогодні у Палаці Потоцьких біля шопки вперше заколядували. Організатори запрошують франківців дарувати першу коляду місту та прославляти Христа саме тут.

За словами директора КП "Простір Інноваційних Креацій "Палац" Володимира Гайдара, основною метою було відкрити браму для людей та запровадити новий челендж – подарувати першу коляду місту в Палаці Потоцьких. 

"Перша коляда має бути в церкві. Перша родинна коляда має бути в родинному колі при святій вечері. А перша коляда, коли ви ходите з гостями, сім'єю у місто, має бути тут. Я так думаю, що тут десь і Потоцький буде з нами, і всі, хто був колись причетний до міста і цієї території, теж буде тут. Приємно, що тут освячення йде колядою", – зазначив Володимир Гайдар.

Першими заколядувала "палацова родина" – працівники КП. Разом із запрошеними гостями заспівали "Добрий вечір тобі, пане господарю!" Міський голова Руслан Марцінків на першу коляду спізнився, але приєднався пізніше.

Вчора на території палацу з‘явилися нові мешканці  святе сімейство. Скульптури виконані у стилістиці оригамі, але з бетону. Авторами шопки стали відомі скудьптори брати Тарас і Дмитро Пилипонюки

1

Зараз у шопці є Марія, Йосип та маленький Ісусик. А кожного року скульптура доповнюватиметься новим елементом. 

2

Брама Палацу буде відкритою від Різдва й до Водохреща. Потрапити всередину франківці та гості міста можуть з 12.00 до 18.00.  Ділянка обмежена огорожею, щоб можна було не хвилюватися, що допитливі гості полізуть до аварійних будівель. 

Сюди можна буде прийти поколядувати й зробити теплі різдвяні світлини.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: