fbpx

У пам'ять про Небесну Сотню в селі Копанки відкрили меморіал Ігореві Дмитріву

Політика 13:39, 20.11, 2017

У селі Копанки, що на Калущині, відкрили меморіал Героєві Небесної Сотні Ігорю Дмитріву. У виділенні коштів на спорудження комплексу, до якого входять пам'ятник та молитовна капличка, посприяв нардеп Віктор Шевченко.

"Герой Небесної Сотні Ігор Дмитрів – це приклад найвищої жертовності та неймовірної величі духу. Коли людина заради власної країни віддає найцінніше – життя. Я впевнений, що кожен, хто приходитиме до цього пам’ятника, зможе віддати шану Ігореві та всім Ангелам Небесної Сотні", – наголосив помічник-консультант народного депутата України Віктора Шевченка, укропівець Дмитро Чміль.

Саме з села Копанки, з рідного дому, що розташований неподалік, 18 лютого 2014-го Герой Небесної Сотні поїхав на Майдан. А через два дні Ігоря Дмитріва не стало. Його вбили одним із перших під час атаки на Інститутській. Чотири вогнепальні поранення, які пошкодили легеню, нирку та аорту, були несумісні з життям. Як так сталось, що Ігор опинився з маленьким дерев’яним щитом на передовій, побратими і рідні не знають і досі.

"Він востаннє говорив зі мною 18 лютого. Казав, що в нього все добре. А в телевізорі я бачу: біжить хлопчина, у масці, із щитом, він падає на землю. А то був мій Ігорчик", – зі сльозами на очах розповідає пані Марія.

Односельчани пригадують: Ігор Дмитрів мав твердий характер, завжди досягав своєї мети. Закінчив два виші і самотужки звів будинок, що неподалік цього місця. Сюди мріяв привести свою майбутню дружину.

Біля пам’ятника Героєві зібралось чи не все село. Квіти, поминальна служба, патріотичні промови. На відкриття прийшло багато дітей. Школярі, із синьо-жовтими стрічками у волоссі, розповідали патріотичні вірші. Саме заради майбутнього покоління українців віддали свої життя Герої Небесної Сотні.

"Діти та дорослі – усі, хто сюди приходитиме, складатимуть шану Ігореві. Люди знатимуть, що він загинув недаремно. А пожертвував своїм молодим  життям за рідну країну", – каже Марія Дмитрів.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: