fbpx

У патрульній поліції пояснили, чому затримали франківця з велосипедом, і опублікували відео конфлікту

Суспільство 15:26, 05.09, 2018

Випадок, який жваво обговорювали у франківських спільнотах в соцмережі, трапився у ніч на 4 вересня: на вул. Грушевського патрульні затримали франківського музиканта Павла Кірілова, аби перевірити документи на його велосипед.

Поліцейські намагалися перевірити, чи велосипед не вкрадений, і вимагали документів на нього. Заява про крадіжку подібного велосипеда надійшла в поліцію 29 серпня.

Франківець обурився діями копів, вважаючи їх поведінку зловживанням повноваженнями і непрофесіоналізмом. Зав'язалася перепалка, під час якої патрульні спробували скрутити Павла. На відео – суперечка копів і велосипедиста. 

Як наголошують в управлінні патрульної поліції, копи діяли згідно з чинним законодавством, яке дозволяє їм зупиняти громадян і проводити поверхову перевірку:

Стаття 62 Закону України "Про Національну поліцію". Законні вимоги поліцейського є обов'язковими до виконання всіма фізичними та юридичними особами.

Стаття 35 Закону України "Про Національну поліцію". Поліцейський може зупиняти транспортні засоби, якщо є інформація, що свідчить про причетність водія або пасажирів транспортного засобу до вчинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення, або якщо є інформація, що свідчить про те, що транспортний засіб чи вантаж можуть бути об'єктом чи знаряддям учинення дорожньо-транспортної пригоди, кримінального чи адміністративного правопорушення.

Стаття 34 Закону України "Про Національну поліцію". Поверхнева перевірка речі або транспортного засобу здійснюється шляхом візуального огляду речі та/або транспортного засобу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: