fbpx

У Печеніжинській ОТГ добували екологічну сіль, щоб продовжити участь у проекті "Громада на мільйон". ВІДЕО

Стиль життя 09:50, 12.02, 2018

У новому випуску "Громада на мільйон", що виходить на 1+1, п’ять об’єднаних територіальних громад-учасниць створювали власні унікальні продукти, щоб представити їх на ярмарку у Києві.

Таким чином, громади мали довести, що прості жителі містечок та сіл можуть створювати власний бізнес, а кожен регіон України має свої особливі багатства.

На виконання непростого завдання інвестор та ведуча Ірина Озимок дали громадам лише 60 годин. За цей час учасникам необхідно не тільки визначити, який унікальний продукт можна виробляти ресурсами громади, але і створити його та презентувати перед ведучими проекту Іриною Озимок та Дмитром Огньовим. Особливої складності завданню додає те, що свій продукт вони мали продати якомога більшій кількості покупців.

Саме в третьому випуску реаліті "Громада на мільйон" проявилася жорстока конкуренція між учасниками, адже громада, яка заробила найменше на своєму продукті, залишила проект.

Так, у пошуках свого унікального продукту Печеніжинська громада звернула увагу на природні ресурси, якими багатий їхній край, та вирішила презентувати екологічну сіль, яку варили за старовинними рецептами.

Упаковки для солі виготовляли місцеві майстри. Місцева ткаля Марія Стефак виготовила мішечки з конопляного полотна. А різьбяр Василь Скрипник – дерев’яні бочечки для солі.

Княгининівська громада звернулась до стародавніх традицій та місцевих майстрів, відтворивши українську народну дерев’яну іграшку, яка забавляла дітей ще в кінці ХІХ століття.

Новопсковська ОТГ створила сувенірну упаковку крейди "щасливий крейдяник", якою можуть бавитися діти. Скала-Подільська громада вирішила створити корисний для здоров’я продукт та презентуватиме артезіанську воду з медом. Бузька ОТГ зваблювала покупців льодяниками з моркви, буряка та гарбуза.

Щоб привернути якомога більше уваги покупців, громади влаштували справжню театралізовану виставу на ярмарку та проявили свої бізнесові навички і таланти.

За чотири години на ярмарку Печеніжинська ОТГ продала солі на 5950 гривень. Проект покинула Скала-Подільська громада Тернопільської області.

Так, до наступного етапу проекту потрапили лише чотири з п’яти учасників. 

За результатами сезону громада-переможець отримає 1 мільйон гривень інвестицій від фонду WHISEF.

Нагадаємо, перша програма "Громада на мільйон" вийшла в ефір 28 січня. Змагання за мільйон громади розпочали з встановлення рекорду України. У Печеніжинській ОТГ встановили рекорд України з масового виконання аркану.

У другому випуску "Громади на мільйон" Печеніжинська ОТГ здійснила мрію дітей-сиріт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: