fbpx

У Перегінську школа-інтернат під загрозою ліквідації: вчителі та батьки виступили проти. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 12:59, 10.05, 2019

Реформа інтернатів – нові випробування для дітей та педагогів. Вчителі та батьки Перегінської школи-інтернату б’ють на сполох. Певні, їх заклад незабаром ліквідують. І це попри те, що кілька тижнів тому перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій пообіцяв педколективу жодних радикальних дій.

"Наша позиція наступна: по всіх закладах – індивідуальний підхід до кожного. Отак сідаємо і думаємо, як будемо виходити з цієї ситуації",  говорить Гладій.

Вирішили створити спеціальну комісію, в яку увійдуть представники обласного Департаменту освіти, депутати обласної, районної рад та самі педагоги Перегінської школи-інтернату. Бо лише спільними зусиллями, переконує Василь Гладій, варто вирішувати подальшу долю закладу.

"Все має бути конкретно. Потрібно напрацювати пропозиції, приїхати до людей. Отак щоб люди зібралися і по прізвищах пройтися. По усіх працівниках",  каже перший заступник голови облради.

Втім з педколективом так ніхто і не зустрівся. За підтримкою викладачі та батьки звернулись до депутата Долинської РДА, координатора партії "ВОЛЯ" в Долинському районі Івана Диріва. Спільно вони вкотре навідались до керівництва облради.

"На сайті обласної ради з’явився проект рішення про ліквідацію. Слова свого Василь Гладій так і не дотримав. І це кидає тінь не лише на нього як керівника, але й на усю обласну раду",  каже Іван Дирів.

"Це тільки проект. А проект він для того і є проект, що його можна міняти",  відповів голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

Комісія є, переконує директор Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА Віктор Кімакович. Каже, нині розробляють план трансформації інтернату. До роботи пропонує долучитись і педколективу.

"Цей процес не є виключно в нашій області. Він іде по всій Україні. На сьогоднішній день при навантаженні 50 дітей 88 працівників, які є у вашому закладі, вартість навчання однієї дитини – майже 224 тис. грн. Коли ми бачимо прогноз розвитку вашого інтернату, то оцінюємо, що в наступний навчальний рік вартість навчання може скочити в 400 тис. Тому виникає величезна загроза обвалу навчальної мережі",  говорить Кімакович.

Тим часом ані педагоги, ані батьки здаватися не збираються. І обіцяють у такому ж складі з’явитись на наступній сесії облради, де й буде вирішуватись подальша доля Перегінської школи-інтернату. 

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: