fbpx

У перший день чемпіонату Європи з самбо прикарпатка завоювала "золото"

Спорт 08:49, 20.05, 2018

В Афінах у перший день чемпіонату Європи серед чоловіків і жінок українська збірна здобула сім нагород, із них – чотири "золота", одне "срібло" й дві "бронзи".

Стовідсотковий результат на старті продемонстрували представники бойового розділу: три фінали – три "золота". У категорії до 57 кілограмів Богдан Бабенко із Рівного переміг достроково Георгія Кандова із Болгарії за допомогою прийому на задушення, інформує Федерація Самбо України.

Теж достроково взяв гору над росіянином Віктором Нємковим у вазі до 100 кг Анатолій Волошинов із Одеси.

Харків'янину Владиславу Руднєву (категорія до 74 кг) довелося провести всі п’ять відведених регламентом хвилин найголовнішої сутички. На користь нашого спортсмена зіграла мінімальна перевага за балами.

У жінок важкий "золотий фінал" видався для досвідченої Наталії Смаль (до 72 кг), котра представляє Івано-Франківську область. Вона програвала грузинській спортсменці Ніно Одзелашвілі – 0:1, однак потім їй вдалося провести кидок на два бали. І хоча опонентка на останніх секундах зрівняла рахунок – 2:2, але за якістю виконаних прийомів (два пункти проти двох по одному) перевагу згідно з правилами віддали Наталії, неодноразовій чемпіонці світу й Європи (на фото разом зі старшим тренером жіночої команди Євгеном Боднаруком). Нагадаємо, що Смаль вигравала в Одзелашвілі на світовому форумі-2016 у Софії.

Анастасія Новікова (до 48 кг) із Харкова не змогла взяти гору над росіянкою Ольгою Тітовою й здобула "срібло".

Її землячка Анастасія Шевченко (до 60 кг), володарка світового й континентального "золота" 2017 року, цього разу стала "бронзовою".

Третє призове місце посів і миколаївець Роман Братченко у вазі до 52 кілограмів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: