fbpx

У Підгірках на Лімниці облаштували зону відпочинку з джерелом, мангалами та біотуалетом

Суспільство 15:48, 25.04, 2016

Завершили проект "Створення відпочинкового сектору "Смарагдове джерело" у рекреаційному комплексі "Підгірки" Галицького національного природного парку.

Проект був розроблений членами громадської організації "Еко-Галич" та Галицьким НПП минулого року. Отримав підтримку Галицької районної ради та райдержадміністрації. Роботи фінансувались з районного екологічного фонду, повідомили екологічні активісти у соцмережах.

Проект реалізовували, щоби почистити і впорядкувати береги річки Лімниця, усунути природній зсув ґрунту у лісовому масиві в результаті розмивання водами джерела; облаштувати туалет та місця для сміття тощо.

Активісти мали на меті також позбутися незаконного влаштування автостоянок, миття автомобілів і домашніх тварин, прання з використанням миючих засобів, що призводило до суттєвого погіршення санітарного стану Лімниці. Та перешкодити в такий спосіб незаконному забору гравію на цьому відтинку ріки, що негативно впливало на ландшафт та нерестовища риб.

В межах проекту, відзвітували активісти, встановлено 15 відпочинкових місць, обладнаних альтанками, столиками, лавками, мангалами, сміттєвими урнами, інформаційними стендами і вказівниками. Є біотуалет, оглядовий майданчик, впорядковане джерело.

Рекреаційний об’єкт обслуговують працівники Галицького НПП.

Наступний етап у розвитку рекреаційного комплексу "Підгірки" – створення відпочинкового сектору "Білий кут".

Комплекс "Підгірки" розташований в однойменному урочищі, що прилягає до моста через Лімницю на трасі Галич-Пукасівці. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: