fbpx

У пік лютневих морозів Франківськ може залишитись без тепла через мільйонні борги комунальників

Суспільство 20:09, 19.02, 2018

Через мільйонні борги ТОВ "Станіславська теплоенергетична компанія" та ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" газовики вже 22 лютого обіцяють обмежити цим компаніям постачання газу.

Про це інформує прес-служба ПАТ "Івано-Франківськгаз".

Тільки за розподіл газу компанії не сплатили 2,6 млн грн та 11,3 млн грн відповідно. Крім того, компанія "СТЕК" не має підтверджених обсягів природного газу (тобто так званих номінацій), йдеться у повідомленні компанії.

"Минулого місяця СТЕК здійснювала відбір газу без підтверджених обсягів споживання. Такими діями тепловики нанесли нашому підприємству збитки в розмірі 36 млн грн. Це штрафні санкції, які до нас застосував "Укртрансгаз" за розбалансування системи. Цього місяця ситуація повторюється. СТЕК знову не оформила свої взаємовідносини з постачальником газу", – розповідає комерційний директор ПАТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик.

"Івано-Франківськгаз" щомісяця звітує перед оператором газотранспортної системи "Укртрансгаз" про обсяги розподіленого споживачам газу. Якщо виробник тепла відбирає газ з системи без номінації, то цей обсяг вважається несанкціоновано спожитим. В такому випадку "Укртрансгаз" застосовує санкції вже до "Івано-Франківськгазу".

Сумарний борг за послуги розподілу газу компаній СТЕК та Теплокомуненерго складає майже 14 млн грн. Про необхідність погашення боргів газорозподільна компанія попереджала тепловиків з грудня. Про проблеми теплопостачальних компаній "Івано-Франківськгаз" неодноразово повідомляв міського голову та обласну державну адміністрацію. Однак питання і досі не вирішене.

Тож якщо до середи тепловики не розрахуються з боргами і у СТЕК не буде номінацій – газорозподільна компанія з 22 лютого змушена буде обмежити постачання блакитного палива шляхом зменшення подачі природного газу на котельні.

Раніше, 30 січня, через заборгованість теплопостачального підприємства місто Славутич Київської області відключили від газопостачання. А 1 лютого 2018 року через борги без опалення залишилися мешканці міста Сміла на Черкащині.

Нагадаємо, синоптики попереджають, що до кінця цього тижня в Україні буде холодно. На вихідних в Західній Україні очікують до 15-17 градусів морозу. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: