fbpx

У ПНУ навчали, як можна використати фінансові інструменти ЄС для Прикарпаття

Економіка 11:29, 26.06, 2015

У рамках офіційного візиту до Івано-Франківської області університет відвідали перший секретар Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді Александр Шкурла та представники словацької консалтингової компанії "Октігон".

Під час відвідин відбулася зустріч гостей з представниками ректорату, професорсько-викладацького складу та працівниками загальноуніверситетських служб. У заході також взяла участь керівник Регіонального представництва Міжнародної торгової палати в Карпатському регіоні Марія Ткачук.  

У ході зустрічі проректор з наукової роботи, професор Андрій Загороднюк ознайомив гостей з науковими здобутками університету та презентував основні проекти, над якими зараз працюють фахівці закладу, зокрема Міжнародний проект відновлення астрономічно-метеорологічної обсерваторії на горі Піп Іван.

Також на базі університету пройшов навчальний курс "Використання фінансових інструментів Європейського Союзу для Івано-Франківської області". 

До участі запросили представників вищих навчальних закладів, громадських організацій та органів влади області. Значна частина презентацій була присвячена грантовим програмам, які відкриті для студентів, науковців та бізнесменів. 

Зокрема, акцентували увагу на програмі "Горизонт 2020" – одній із рамкових програм ЄС з досліджень та інновацій, яка розпочалася у 2014 році і триватиме до 2020. Її метою є зміцнення конкурентоспроможності Європи у глобальному вимірі, економічне зростання, створення нових робочих місць, створення єдиного ринку науки та інновацій зі сталим розвитком. Під час навчального курсу розглянули типи фінансування, критерії оцінювання проектних пропозицій, умови участі у цій програмі і ін. Також йшлося про програму "COSME", яка покликана сприяти конкурентоспроможності підприємств малого та середнього бізнесу, програмам транскордонного співробітництва.

На завершення навчального курсу учасникам запропонували підготувати свої пропозиції щодо проектів, які могли б фінансуватися ЄС. Автори кращих проектних робіт будуть мати можливість пройти короткотермінове навчання в одній із країн Європейського Союзу із подальшою можливістю працевлаштування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: