fbpx

Півсотні поліцейських отримали дисциплінарне покарання: у Нацполіції Франківщини відзвітували за рік

Суспільство 11:30, 10.01, 2019

На Прикарпатті щомісяця зростає кількість звернень громадян до поліції – торік їх надійшло вдвічі більше, ніж 5 років тому.

За минулий рік поліція отримала 134 тисячі звернень громадян, однак не всі стосуються кримінальних правопорушень. Про це сьогодні на прес-конференції за підсумками роботи у 2018 році повідомив начальник ГУНП в Івано-Франківській області Володимир Голубош. 
 
За його словами, щодоби у Франківську чергують 10 екіпажів патрульної поліції, два екіпажі патрульних чергують на дорогах обласного значення. У районах на чергуванні щодня 30 груп управлінь Нацполіції, 19 слідчо-оперативних груп та група спецпризначенців.
 
Минулого року поліційний парк поповнили 32 авто для патрульних, кінологів, вибухотехніків та слідчих.
 
Цього року на Прикарпатті планують відкрити три поліційні станції в ОТГ. В об’єднаних територіальних громадах реалізовують проект із запровадження посади шерифа. Так, збільшили штат на 5 посад, і ці майбутні шерифи наразі проходять навчання на курсах. 
 
Володимир Голубош зауважує, що зменшилася кількість злочинів – 7207 кримінальних правопорушень у 2018 році, що на 700 менше, ніж у 2017. 
“Менше вбивств, пограбувань, вимагань, угонів транспортних засобів”, – уточнив поліцейський.
Він зауважив, що правоохоронці розкрили понад 4 тисячі злочинів. Затримали 6 злочинних угруповань, які спеціалізувалися на пограбуваннях, незаконному обігу зброї. Та 2 групи, що організували торгівлю наркотиками. Вони вчинили 49 злочинів, які розкриті, – поліцейські затримали 20 осіб.
 
Загалом упродовж року в області було зареєстровано 350 злочинів, пов’язаних з обігом наркотиків. Правоохоронці викрили 6 місць, де їх вживали, вилучили понад 59 кг наркотичних засобів та понад кілограм психотропних речовин.
 
Голубош зазначив, що було відкрито 24 кримінальні провадження в сфері лісового господарства, це злочини економічного спрямування, з яких 7 справ передали до суду, 7 особам оголосили підозру. Було зафіксовано 77 незаконних рубок, 74 адміністративні справи також передані до суду.
 
Володимир Голубош зазначив, що за рік 49 поліцейських, серед яких слідчі, представники карного розшуку, дільничні інспектори, притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Поліцейських покарали за різні порушення  від спізнень на роботу до невиконання службових інструкцій і повноважень. Чотирьох звільнили за ст. 130 (водіння авто у нетверезому стані).
“Багато поліцейських в результаті бесід із ними самі виявляють бажання звільнитися. Звільнені подають до суду, але ми виграємо справи”,  додав Голубош.
Особи, які вважають себе авторитетами у Франківську, будуть не так голосно про це говорити. На даний час замовники і виконавці не затримані, на допомогу франківським поліцейським вчора з районів прибуло 50 працівників, щоб не втратити час”.
Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: