fbpx

У поліції розповіли подробиці затримання чотирьох підозрюваних у вбивстві дружини сільського голови

Суспільство 15:35, 02.02, 2018

Сьогодні в Головному управлінні Нацполіції в Івано-Франківській області розповіли про затримання трьох підозрюваних у грабежі та вбивстві дружини сільського голови. Вони виявилися жителями Києва, Луцька та Калуша.

Заступник начальника ГУНП, начальник кримінальної поліції Ігор Баб'юк нагадав, що подія трапилася у березні минулого року. Четверо озброєних осіб у масках проникли до будинку сільського голови села Стратин Рогатинського району

Грабіжники побили господарів і заволоділи коштами у сумі 10 тис. грн та газовим пістолетом. Внаслідок механічної асфіксії 58-річна жінка померла на місці події. Господаря, 59-річного сільського голову, розбійники залишили зв’язаним у будинку.

"Приблизно в кінці літа ми отримали інформацію про громадян, які можуть бути причетні. На той час перевіряли іншу групу раніше судимих, але інформація не підтвердилися. Справжні злочинці "впали на дно", поміняли телефони, розбіглися, не спілкувалися між собою. Слідству стало відомо, що причетний автомобіль "Фольксваген" "на бляхах". Наприкінці року цей автомобіль знайшли у Київській області. Ми не просто знайшли, а знайшли на тих шинах, які залишили сліди на місці злочину. Встановили водія і почали шукати причетних", – розповів Баб'юк.

На початку січня затримали організатора групи, який виявився жителем Калуша. Другого підозрюваного затримали 18 січня у Луцьку. Третій підозрюваний виявився жителем Києва. Четвертий  ховався у Польщі, вчора приїхав і його затримали, сьогодні обирають запобіжний захід. Чоловікам 41, 42, 43 та 44 роки.

Начальник карного розшуку Роман Чекмарьов розповів, що один зі злочинців викрав у Києві автомобіль, на якому приїхали на місце злочину у Стратин. 

Правоохоронці вилучили повний набір засобів, якими користувалися грабіжники.

"Встановили також того, хто навів злочинців на цей будинок. Прибули вони у село за два дні до скоєння злочину", – розповів Чекмарьов.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: