fbpx

У Помісній церкві визначилися з головним собором

Суспільство 17:22, 16.12, 2018

Головним храмом для Української Помісної Православної Церкви обрано Михайлівський Золотоверхий собор у Києві.

Михайлівський Золотоверхий собор обраний в якості кафедрального собору нової помісної автокефальної Православної церкви України, повідомляє УНН.

За словами митрополита Київського і всієї України Епіфанія, церкві хотілося б зробити своїм собором Софію Київську, але вона є історично-культурною пам'яткою.

"Ми хочемо, щоб кафедральним собором єдиної української православної церкви був древній храм київських митрополитів – Софія Київська. Але ми розуміємо, наскільки цей пам'ятник є дорогим для нашого українського народу", – заявив митрополит.

При цьому Епіфаній зазначив, що в Софії Київській кожен день відбуваються богослужіння в храмі Теплої Софії, а основний храм залучать в дні великих християнських свят та історичних днів для українського народу.

Також Епіфаній зазначив, що у Володимирському кафедральному соборі і надалі буде здійснювати своє служіння патріарх Філарет, який зараз є почесним чинним духовним наставником нової церкви.

Нагадаємо, в Україні засновано Помісну церкву

На Об'єднавчому соборі обрали предстоятеля Помісної Української церкви. Ним став митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: