fbpx

У прокат виходить українська драма "Стрімголов". ВІДЕО

Культура 16:47, 05.11, 2017

Учасник Карловарського і Стокгольмського кінофестивалів, Одеського міжнародного кінофестивалю та Camerimage – український фільм "Стрімголов" – виходить у прокат.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

 "7 листопада о 18:30 у кінотеатрі "Жовтень" відбудеться прем’єра українського фільму "Стрімголов",  створеного за підтримки Держкіно.

9 листопада стрічка виходить у широкий кінотеатральний прокат. Це повнометражний режисерський дебют Марини Степанської, що вже має вражаючу міжнародну фестивальну історію.

Світова прем’єра фільму "Стрімголов" відбулася на 52-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах в рамках конкурсної програми "Із Заходу на Схід",  ідеться в повідомленні. 

"Стрімголов" – психологічна драма про події у Києві в наш час. Це історія ірраціонального кохання двох людей під час великих змін у країні. Антон – 27-річний колишній вундеркінд-музикант, що не зміг впоратися з покладеними на нього сподіваннями,– повертається додому після кількарічного навчання у Швейцарії і п’ятьох місяців, проведених у психоневрологічному диспансері під Києвом, де він лікувався від алкогольної залежності. На ці 5 місяців припадає "зима, що нас змінила" 2013-14 років. Тож нове життя означає для Антона не тільки відсутність друзів, колишніх звичок і справи всього життя – музики, а й будь-яких правил, за якими можна вписатися у нову реальність.

Його дідусь, людина суворих принципів, вивозить хлопця в село, далеко від принад великого міста. Одного разу Антон зустрічає Катю, що, як і він, намагається знайти своє місце в житті. Катя – одна з тисяч дівчат, які винаймають мікрокімнатки в кам’яних джунглях Троєщини, – за два дні має їхати до Берліна зі своїм бойфрендом, німецьким фотокором. Випадкова зустріч Каті і Антона змінює все.

 

Фільм "Стрімголов" став одним із переможців восьмого конкурсного відбору Держкіно та отримав 100% фінансування розміром 10 мільйонів гривень.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: