fbpx

У прикарпатському селі на 13 гектарах збудують сонячну електростанцію

Суспільство 12:11, 15.11, 2017

У селищі Новоселиця Долинського району відвели земельну ділянку для будівництва сонячної електростанції.

Одним із питань порядку денного засідання 24-ї сесії Долинської районної ради стало "Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки за межами населеного пункту селища Новоселиця".

Як повідомив Володимир Тишківський, заступник начальника Долинського міськрайонного управління ГУ Держгеокадастру в Івано-Франківській області, товариству з обмеженою відповідальністю "Комфорт Долина" відповідно до наказу ГУ Держгеокадастру відводиться земельна ділянка площею 13,1423 гектари для будівництва сонячної електростанції за межами населеного пункту селища Новоселиця в урочищі Толока, інформує ГК.

Нормативна грошова оцінка земельної ділянки ТзОВ "Комфорт Долина" розрахована проектним інститутом відповідно до державних стандартів та методики і становить 87.17 грн за 1 м кв. Нормативна грошова оцінка земельної ділянки в цілому на площу 13,1423 га буде становити 11 456 340. 38 тис. грн.

На сесію також прибув сільський голова Новоселиці Роман Ісайчук. Він запевнив, що сонячна електростанція у селі стане позитивом і принесе додаткові гроші до бюджету – близько 340 тисяч гривень щороку, а це 13% бюджету села.

Роман Ісайчук повідомив, що під СЕС виділили землю, яку мешканці району не використовують, бо вона поросла бур’янами, а раніше дійсно була сміттєзвалищем. Він також додав, що цільове призначення ділянки визначено чітко і нічого, окрім станції, побудувати там буде неможливо.

Депутати районної ради проголосували "за".

Втім, щодо компанії, якій відвели цю ділянку, є певні сумніви. Адже її статутний фонд – всього 200 тисяч гривень, крім того, фірма пов’язана з іншими підприємствами, котрі недавно взялися за сонячну енергетику в області. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: