fbpx
  • Головна
  • Новини
  • У Прикарпатському університеті обговорюють проблеми етнополітичних трансформацій України

У Прикарпатському університеті обговорюють проблеми етнополітичних трансформацій України

11:53, 22.05, 2014

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника розпочала роботу дводенна Міжнародна науково-практична конференція «Етнополітичні трансформації України в контексті інтеграційних процесів Центрально-Східної Європи».

З привітальним словом до учасників конференції звернувся ректор Прикарпатського університету, доктор політичних наук, професор Ігор Цепенда: "Радий вітати всіх на сьогоднішній конференції — керівництво області, яке пітримує університет у реалізації таких проектів, викладачів та студентів нашого університету. Проблема актуальна, і ні в кого немає сумнівів, що трансформації уже відбулися на обширі ЄС і продовжуються, оскільки прагнення створити єдиний простір ЄС досі актуальне для керівників європейських держав. Я вважаю, що сьогоднішня участь колег з Польщі в цій дискусії надасть більше зрозумілості у питаннях етнополітичної трасформації. Важливо, що країни європейського товариства щиро хочуть, щоб Україна була у ЄС".

Заступник голови ОДА Сергій Адамович розповів, що: «Прикарпатський університет докладав, докладає і докладатиме величезні зусилля для євроінтеграції. Ця робота важлива, вона стала частинкою революції, яка здійснилася. Думаю, в майбутньому університет продовжить рухатись на шляху євроінтеграції. Передаю вітання від голови Івано-Франківської ОДА Андрія Троценка, він розуміє надзвичайну важливість і завжди готовий підтримувати університет у всіх його починаннях".

Привітали учасників конференції і начальник Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, директор Департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Дерев’янко та проректор з міжнародного співробітництва та зв’язків з громадськістю Прикарпатського університету Василь Марчук.

Участь у конференції беруть як прикарпатські науковці, так і гості з інших міст України та з-за кордону. Зокрема, з доповідями виступлять представники Інституту міжнародних відносин Університету Яна Кохановського в Кельце.

Протягом двох днів на конференції пройдуть чотири сесії, під час яких з доповідями виступлять понад три десятки учасників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: