fbpx

На Прикарпатті з літаків розкидають їстівну вакцину від сказу для диких звірів. ФОТО

Суспільство 18:19, 03.10, 2018

За допомогою літаків АН-2 розповсюджують брикети-приманки з вакциною. Людей застерігають не чіпати брикети.

"Якщо у лісі натрапите на такі брикети – не чіпайте. Це вакцина для тварин від сказу", – попереджає Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

За допомогою АН-2 на Прикарпатті розповсюджують брикети-приманки з вакциною. Так на брикетах не залишається людського запаху, що може відлякувати тварин від приманок.

Приманка – це їстівний брикет, який запахом і смаком приваблює тварин. Всередині знаходиться вакцина. Використовують безпечну високоімунну вакцину вітчизняного виробництва. Вакцина призначена для оральної імунізації дикої фауни, зокрема лисиць, єнотовидних собак та вовків.

Вакцина абсолютно безпечна для людей, домашніх та сільськогосподарських тварин, навіть якщо вони з’їдять близько 10 брикетів.

Коли тварина з’їдає приманку, через слизову оболонку діюча речовина потрапляє в організм, що рівнозначно вакцинації шляхом ін’єкції. Ці заходи є профілактичними, для недопущення подальшого розповсюдження сказу, розповів "Лісівникам України" Ярослав Шарай, керівник підприємства "Укрветпромпостач", яке постачає вакцину.

Обробіток має здійснюватися на визначеній території, за винятком населених пунктів та водних об’єктів, з урахуванням ареалу проживання лисиць. 

КУРС писав, що з 10 вересня на території Івано-Франківської області проводитимуть пероральну вакцинацію диких тварин від сказу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: