fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • У Раді пропонують реабілітувати учасників акції "Україна без Кучми" окремою постановою парламенту. ВІДЕО

У Раді пропонують реабілітувати учасників акції "Україна без Кучми" окремою постановою парламенту. ВІДЕО

Політика 21:52, 16.03, 2018

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ народний депутат Юрій Дерев’янко виступив з ініціативою реабілітувати ув’язнених учасників акції "Україна без Кучми" окремою постановою Верховної Ради.

Про це він заявив на спільному брифінгу з учасниками цих подій та нардепами в парламенті.

"Ці мужні люди, мужні хлопці, тоді зовсім молоді, зробили свій дуже важливий внесок в те, щоб Україна справді була демократичною", – сказав Юрій Дерев'янко. 

Він додав, що сьогодні дуже важливо відновити справедливість. "Нам зараз дуже важливо, що Верховна Рада після двох революцій внесла свій внесок, щоб ця справедливість була законодавчо зафіксована. Щоб були реабілітовані ті всі люди, які за вказівкою Кучми були політичними в'язнями і мають вироки судів, які абсолютно нічого спільного не мають зі вчиненням злочину", – сказав нардеп.

Дерев'янко також закликав не допустити, щоб в Україні на політичному підґрунті з'являлись політичні в'язні. "Прошу всіх наших колег підтримати цю ініціативу і зробити свій внесок цього року, навесні, щоб відновити історичну справедливість", – звернувся Дерев'янко до народних депутатів.

Народний депутат Ігор Гузь, який також був учасником акції "Україна без Кучми", нагадав, що 9 березня було 17 років з того часу, як відбулись пам'ятні події акції.

"17 чоловік, учасників акції "Україна без Кучми", були за ґратами декілька років. Ці люди заслуговують на реабілітацію, вони були засуджені за політичними звинуваченнями тодішнього режиму Леоніда Кучми", – сказав Гузь.

Народний депутат Ігор Луценко вважає, що ця історія ще не закінчилась.

"Протести почались після вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, і до сих під вбивці не покарані", – нагадав він.

Представник УНА-УНСО Ігор Мазур (Тополя), який був ув'язнений за участь в акції, повідомив, що з 17 чоловік, які відсиділи по 2-3,5 роки за ґратами, троє уже померли.

"Їхні рідні мають ярлик, що вони були кримінальними злочинцями. Це Руслан Зайченко, Денис Андрусенко, Андрій Костенко. Микола Карпюк уже чотири роки за ґратами в Росії, заарештований ФСБ", – сказав він.

Нагадаємо, в минулих скликаннях Верховної Ради постанова про реабілітацію учасників акції "Україна без Кучми" вже була зареєстрована, однак не набрала необхідної кількості голосів.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: