fbpx

У Раді шукають шляхи боротьби з незаконними схемами заволодіння майном. ФОТО

Політика 11:14, 03.10, 2018

Один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ, кандидат в Президенти України, народний депутат Юрій Дерев’янко провів засідання трьох підкомітетів антикорупційного комітету Верховної Ради, на якому були розглянуті конкретні факти незаконного заволодіння нерухомим майном.

Про це повідомила прес-служба політика. 
 

За словами потерпілих з Миколаївщини Кібзун, вони постраждали від незаконних дій кримінального авторитета "Мультика", якого генпрокурор Юрій Луценко обіцяв покарати ще в 2016 році.  

Зокрема, мова йде про незаконні дії державного реєстратора та прокуратури Миколаївської області, що призвели до позбавлення права власності на нерухоме майно Інни Кібзун, а саме нежитлових приміщень в Миколаєві загальною площею 1060,2 квадратних метрів. 

Громадянка Ольшанська повідомила, що в неї незаконним чином рейдери відібрали два об’єкти нерухомості: у Києві площею 112 квадратних метрів та в Житомирі  площею 620 квадратних метрів. 

За словами Юрія Дерев’янка, в обох випадках, була реалізована схожа схема, а саме: спочатку діяв договір іпотеки, потім банк перепродав борг іншому кредитору, однак боржнику про це нічого не повідомляли у встановлені законом терміни. Далі реєстратор проводив перереєстрацію і відбувалось швидке рейдерське захоплення власності. 

Учасники засідання заявили, що вони не можуть домогтися справедливості. 

Дерев’янко вважає, що нові правила роботи реєстраторів тепер грають на руку шахраям і бандитам. "Система дуже недосконала. Вона сприяє нечесним людям або бандитам віджимати чуже майно",  заявив політик.

Він звернувся до Мін’юсту з пропозицією врегулювати цю проблему, а саме встановити чіткі вимоги до реєстраторів, в тому числі чітку адресу місцезнаходження та обов’язок зберігати усі дані. 

Представники поліції також зазначили, що їм дуже важко передавати такі справи в суди, тому що здебільшого вони не можуть отримати оригіналів документів, які суд вважає допустимими доказами. 

Участь у засіданні взяли адвокат постраждалої громадянки Інни Кібзун Андрій Толпекін та її чоловік Сергій Кібзун, а також громадянка Людмила Ольшанська, які стали жертвами злочинних угруповань, які за допомогою недоброчесних реєстраторів заволоділи їхнім нерухомим майном. 

Від Міністерства юстиції були присутні директор департаменту державної реєстрації та нотаріату, голова комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Віталій Гайдук та начальник відділу забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації прав Єлизавета Макогон. Також участь у засіданні взяли представники прокуратури і Національної поліції. 

Нагадаємо, раніше Юрій Дерев’янко уже провів декілька засідань підкомітетів, присвячених випадкам незаконного заволодіння нерухомим майном громадян. Нещодавно Дерев’янко сам став жертвою шахраїв, які вкрали в нього квартиру в центрі Києва, перереєструвавши її на зовсім іншу особу.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: