fbpx

У реанімації міського перинатального центру відкрили палату для спільного перебування матері і дитини

Суспільство 14:50, 17.01, 2019

В Івано-Франківському міському перинатальному центрі урочисто відкрили блок інтенсивної терапії новонароджених. А при ньому відкрили палату для спільного перебування матері і дитини, яка потребує ще спеціального нагляду медиками. Йдеться перш за все про передчасно народжених діток.

Цей крок є початком створення повноцінного виходжування передчасно народжених малюків та діток з вродженими патологіями від народження і до віку трьох років, йдеться в батьківській спільноті "Ранні пташки".

Читайте: Ранні пташки: батькам недоношених діток в ОПЦ вручили подарунки, щоб підтримати. ФОТО

"Тобто тепер не потрібно змінювати лікарню за лікарнею, відтепер мама, народивши дитину в перинатальному центрі, має змогу пробути там до виписки додому і отримати можливість виходжуватись у того самого лікаря в кабінеті катамнезу", – пояснюють важливість палати спільного перебування мами і дитини. 

Вся історія вагітності, пологів і раннього виходжування буде занесена до бази, яка буде доступна лікарю в кабінеті катамнезу. Це дасть змогу спеціалісту повноцінно познайомитись з кожним малюком індивідуально.

"Ми віримо, що це суттєво знизить рівень інвалідизації діток, це дасть мамі більше знань про всі тонкощі виходжування своєї особливої дитини. Мама цілодобово зможе отримувати індивідуальні рекомендації. На власному досвіді можу запевнити, що сумісне перебування з дитиною в реанімації має лиш плюси, нагляд в кабінеті катамнезу попереджає загрози розвитку хвороб у дітей, що народились передчасно", – пояснює мама "ранньої пташки" Анна Ленів.

Сьогодні #кабінет_катамнезу повноцінно працює, там чекають на всіх без винятку передчасно народжених діток, яким не виповнилося трьох років або вони потребують особливого підходу, додає активістка ГО "Ранні пташки". 

КУРС писав, що в Івано-Франківську запрацював катамнестичний кабінет. ФОТО

1

Лікар індивідуально розробляє графік реабілітації кожній дитині, допомагає обрати спеціалістів, якщо є така необхідність. 

"Я хочу звернутись до всіх, хто може допомогти створити достойні умови для мам з дітками в Івано-Франківську, не будьте байдужими – допоможіть створити належні умови",  звертається до спільноти в мережі мама передчасно народженої донечки. 

Фото Анна Ленів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: