fbpx

У Рогатині 15 юнаків і дівчат на канікулах пішли працювати на комунальні підприємства. ФОТО

Суспільство 11:19, 15.07, 2016

Чимало старшокласників та студентів, бажаючи з користю провести літо, шукають додатковий заробіток. Цьогоріч Рогатинська міська рада вирішила розв'язати цю проблему і запропонувала молоді у вільний від навчання час долучитись до громадських оплачуваних робіт.

На громадські роботи зголосилось 15 юнаків та дівчат, котрі мріють заробити свою першу зарплату, пише Рогатка.

13 липня вони вже приступили до роботи, яку передбачили підприємства житлово-комунальної сфери міста: хлопці прибирають приміщення майбутнього музею "Опілля", виносять сміття, землю, різноманітних непотріб, який накопичився тут з роками, а дівчата господарюють у сквері біля пам’ятника «Борцям за волю України», очищаючи бруковані доріжки від трави.

Юнаки розповідають, що довідались про роботу з Інтернету і вирішили самостійно заробити кошти на власні потреби. Пластун Роман Пилипів і студент агроколеджу Андрій Романчук зауважують, що не цураються праці, тож зраділи нагоді провести літо з користю. Їхню думку підтримують і дівчата, додаючи, що хочуть самі себе забезпечити, та й батьки задоволені, коли діти не сидять в соцмережах.

На фінансування робіт з міського бюджету передбачили 70 тис. гривень. Молоді люди віком від 14 до 18 років працюють по 4 години щодня. За це отримуватимуть мінімальну заробітну плату у розмірі 1450 грн. Крім того, у міській раді обіцяють преміювати юнаків та дівчат за добре виконану роботу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: