fbpx

У Рогатині відкрили виставку живопису на склі

Культура 17:17, 30.01, 2019

Виставка живопису на склі "Янголи" відомої львівської художниці Наталії Курій-Максимів відбулася в Рогатинському історико-краєзнавчому музеї "Опілля".

Про це повідомляє прес-служба ІФ ОДА.

Увазі рогатинців представлено 23 роботи, виконані у давній техніці – живопису на склі, серед яких також картина нашого регіону – "Карпатський ангел". Як було зазначено під час відкриття виставки, нетрадиційною технікою малювання художниця Наталія Курій-Максимів зацікавилась у дитинстві. З 2002 р. почала творити цікаві зображення на крихкому полотні самотужки. Відтак у результаті творчих пошуків львів’янці вдалося віднайти власну мистецьку мову в розкритті сакральних та народних мотивів, які опрацьовані крізь призму стилю народної ікони, мальованої на склі у ХVIII – XIX ст.

"Я спробувала чимало технік, але малярство на склі вважаю найулюбленішою, своєю стихією, – зазначає п. Наталія. – Найбільше приваблює те, що вона є автентичною українською, тут чудово поєднуються живопис і графіка, тонко зображається життя народу й правдиво передається його дух".

На початку січня Наталя Курій-Максимів презентувала виставку "Янголи України" в івано-франківському "Бастіоні".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: